tiistai 24. toukokuuta 2011

Näyttelyitä, karvanlähtöä, koiranpesua, kuvausta ja silmätarkastuksia...

Varoituksen sana vaan niille joita ei kiinnosta, että tästä tulee pitkä päivitys :D

24.5.2011 Koirien sivut päivitetty (uudet seisotuskuvat ja silmätulokset)

23.5.2011 Se kauan odotettu päivä, silmätarkastukset Oulun Akuutissa, jonne suunnistettiin kolmen landepaukun kanssa (Gini, Wiima ja Bitti-kk. mäykky). Gini taasen turhautui tyhjänpäiväiseen istuskeluun ja alkoi laulaa tavanomaiseen tapaansa. Wiima taas ei osannut kävellä liukkaalla lattialla vaan huitoi ja kauhoi kynnet levällään kuin soutaen pitkin lattioita :D Itse peilaus oli varsin yksinkertainen operaatio ja yhdessä koirassa meni n. 3 minuuttia. Peilaajana toimi Kaisa Wikström, jota arvostan koko sydämmestäni. Eihän siinä sitten kenellekkään ollut silmissä moittimista, ei kuulemma yhtään pienen pientä epämääräistä pilkkuakaan, eli tuomio: EI TODETTU PERINNÖLLISIÄ SILMÄSAIRAUKSIA

22.5.2011 Kaunistakin kauniimpi sunnuntaipäivä lähti 12.00 käyntiin koirien pesulla. Koirat oli ihan harmaita ja pohjavillaa puski joka tuutista. Mietinkin, että joku ois varmaan tehnyt jo eläinrääkkäyksestä ilmoituksen jos oisi nuo nähnyt... Aloitin Wiimasta ja tässä kuva ennen pesua:


Pesu meni ihan leppoisasti, vaikka vesi onkin neidin mielestä aika ällöä. Kuivauskin oli suhteellisen helppoa, vaikkei noita tarvitsekaan kovin usein puunailla :) Wiiman mielestä oli kiva tuijotella pöydän korkeuksista isosiskoa...

Olihan se työlästä hommaa, mutta lopputulokseen sai olla tyytyväinen! Wiima taisi ylpistyä itsekin...


Gini ei ole pikkusiskonsa tavoin yhtä viisas, jotta osaisi olla nätisti pesu- ja kuivaustilanteissa, saatika pöydällä. Muutamat matsit piti ottaa siihen kolmeen tuntiin sisältyen... Kuvia ennen pesua:Pesu oli tuskaista, huutoa, saunan lauteiden alle piiloutumista ja räpistelyä. Pöydälle saatuani sieltä tultiin ainakin kolme kertaa alas. Piti naapurin emännällekkin ilmottaa, että nyt tarvii muuten apua. Kun Marja saapui lällyttelemään tuolle pipipäälle niin voi älytön sitä lipulipua. Lopulta kun laitoin mööpelin hurisemaan, Ginin reaktiona oli, että nyt on aika tunkea pää Marjan kainaloon- itkun kera. Upeahan tuostakin tuli, tosin kuvia en pystynyt sattuneesta syystä ottamaan. Aikalailla kello 18 reikäreikä lopeteltiin homma. Eli 6 tuntia niihin meni yhteensä. Mulla paloi hartiat makiasti ja isä ei ilahtunut valkoisesta "lumipeitteestä" nurtsilla...


Päivän päätteeksi otettiin seisotuskuvat ja eläessään ei Wiimasta ole näin hyvää sivuprofiilikuvaa saatu. Kiitos siis © Marja RaudaskoskiEipä se päivä sittenkään siihen päättynyt, olin nimittäin lupautunut kuvaamaan Marjan ja Jannen reilu viikko sitten saapuneen tulokkaan: amerikancockerspanieli pojan nimeltänsä Metsämarjan Blackperry "Rolle". On siinä kyllä semmonen persoona että! Metsämarjan kennelhän löytyy tuolta Halsualta ja kennelin omistaa Riikka Peltokangas miehensä Tuomas Patanan kanssa, tuttuja ollaan heidänkin kanssa :) Hauska nähdä mitä naperosta kasvaa! Tässäpä muutama otos, ja lisää löytyy täältä.
Lisäksi Rollen lempparileluksi osoittautui menkkasiteet... Neljä muuta hälle tarkoitettua lelua ei kiinnostanut, vaikka miten heilutteli, mutta auta armias kun se näki avaamattoman siteen, jota pääsi retuuttamaan!
21.5.2011 oli ryhmänäyttelyt Himangalla, jonne suunnistettiin Hilma (Black Happies Ådessa)- dreeveri matkassamme Kati-siskoni kanssa. Oikeastaan olimme aika neutraaleja tällä kertaa, ei ollut varsinaisia odotuksia suuntaan eikä toiseen. Kehän laidalle päästyämme, jossa tuomarina toimi Arvi Ellmén, huomasimme ettei olekaan mistään löysästä tuomarista kysymys. Vain harvat ja valitut saivat erinomaisen beagleissa, koira joka oli Oulaisten näyttelyissä BIS3, sai nyt EH:n. Kun dreeverit alkoivat (ilm. 7), meinasi päästä löysät pöksyyn. Uroksissa skaala meni näin: H, H, EH, EH, kunnes kävelin kehään Juholan Jörön kanssa, jonka olin myöskin lupautunut esittämään. Arvi liikutti paljon ja kehää saatiin kiertää useamman kerran ympäri. Tulos oli yllättävä: KÄY ERI KÄK1 SA PU1 SERT! Tämä oli Jörölle toinen serti, onnittelut siis omistajalle ja kasvattajalle, enää yksi puuttuu! :)


Koiran vaihdoin ikäänkuin lennosta ja astelin kehään Hilma neidin kanssa. Hilma oli vielä ainut narttu! Eläessään näiden 7 vuoden aikana kun näyttelyissä olen kiertänyt, ei ole ollut niin, että narttuja olisi vähemmän kuin uroksia. Noh, näillä mentiin ja kierrettiin taas runsaasti kehää ympäri lopuksi seisottaen. Oli muuten neiti pikkuisen paremmin esiintyvä kuin viikko sitten! Nyt mentiin löysällä remmillä, pää ja häntä korkealla liitäen, kuin tietän että hyvä tästä tulee. Tuloksena JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT sekä lämmin kädenpuristus!Olin kuin puulla päähän lyöty, muttei siinä kauaa ehtinyt miettimään kun ROP-kehä alkoi. Jörön omistaja esitti koiransa itse, kun minä laitoin Hilmaa ojennukseen. Jälleen juostiin ja juostiin, en paljoa kuullut mitä tuomari sanoi muutakuin, että uroksella on parempi pää. Yllätykseksi meille ojennettiin huonommasta päästä huolimatta punakeltainen ruusuke ja riemu oli taasen melkoinen! Jälkeenpäin sainkin kuulla, että tuomari oli pitänyt Hilman ylälinjaa parempana, joka täten ratkaisi kilpailun.

 

Palkintokuvatkin ehdittiin ottamaan vielä hyvin ennen RYP-kehän alkua.RYP-kehässä menestys jatkui. Vaikka koiria olikin luokassa vain neljä, niin emme ihan jumboiksi jääneet vaan saimme keltaisen ruusukkeen Hilman ollen päivän päätteeksi RYP3! Neljäntenä oli beagle, toisena venäjänajokoira ja ensimmäinen tuttuun tapaan suomenajokoira :)


Näillä eväillä siis mennään, saa nähdä minne Hilma seuraavaksi ilmoitetaan. Wiiman suhteen luovuin sertihaaveista, sillä muuttuu karvanlähtö kohta pahimmoilleen ja ei näytä juuri miltään ilman pumpulipeitettä... Aina ei voi voittaa, mutta kyllä me ainakin yritetään parhaamme! :)

10 kommenttia:

 1. Hyvä Jossu ja koirat! Onnea hyvistä silmäpeilaustuloksista :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Riikka, olihan se mahtava kuulla että kaikki on ok :)

  VastaaPoista
 3. Voi että! Upeita kuvia taas kerran ja pikku-Rollekin tosi suloinen :3

  Onnea tyttöjen terveistä silmistä ja dreevereiden tuloksista! :)

  VastaaPoista
 4. Sonja kiitoksia oikein paljon! Rolle on kyllä ihana ♥

  VastaaPoista
 5. Loistavia kuvia tyttöjen pesuoperaatiosta! Kertoo todella enemmän kuin tuhat sanaa :D

  VastaaPoista
 6. Onnea terveistä silmistä tosiaan! :) Ja on ne niin hienoja tyttöjä <3

  VastaaPoista
 7. Me kiitämme Lindaa ja Lauraa :) Onneksi kamera on keksitty!

  VastaaPoista
 8. Voi kun on kauniit kuvat tyttösistä, ne on kyllä tosi hienossa kunnossa nyt! Ja se olennaisin; onnea todella paljon terveen papereista, mahtava uutinen :)

  VastaaPoista
 9. Go Jossu & comp :D Ai että noi sun koirat on kyllä niiiiiiiiiiiiiiin ilo silmälle ;)

  VastaaPoista