keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Miehelässä

10.6.2011 Auto aka marsu lähti liikenteeseen kohti Etelä-Soooooomea. Matkassa minä, kuskinani siskon mies Vesa ja takakontissa Gini. Matkassa kului abouttiarallaa 7 tuntia kunnes saavuimme Veikkolaan tai tarkemmin sanottuna Kylmälään, Ristinummen kenneliin. Kiijärven perhe olikin meitä vastaanottamassa, meitä väsyneitä matkustajia, joka ainakin omalta osaltani katosi samantien nähdessäni siperiankoiruudet ja ihanan piharakennuksen uima-altaineen!


Miksikö matkustimme viisi ja puolisataa kilometriä? Nomen takia tietysti! Arctic Soul Navarro viralliselta nimeltään osoittautui urosvalinnaksemme viimehetkellä, eikä näyttänyt olevan ollenkaan huono valinta. Vaikka ikää on jo yli 10v niin johan oli papparainen vireessä! Tottelevaisuuspuolikin on kunnossa, onhan Nome suorittanut BH-kokeenkin, vaikkei tuo tottis mikään päälaji olekaan- niin pienenä plussana se siellä KoiraNetissä komeilee :-) Ukko on myös omaan silmääni erittäin miellyttävän näköinen. Käyttöominaisuudet tallella (okei ykkösiä ei ole plakkarissa, mutta eihän se kaikkea todista enkä minä sellaisia vaadi, kunhan on näyttöä). Pitempää pätkääkin on juossut. Silmät tutkittu terveeksi. Suvussa hienoja koiria! Ihan tarpeeksi perusteita siis jalostusurokseksi, vaikka jouduinkin muutamista kriteereistäni luopumaan.

Nome erkkarissa 2008
© Merja Laine & Erkki O. Mäkelä 2008

Nomen luonne oli oikein avoin ja arvokas. Viriili uros tuli kummasti esille heti Ginin nähdessään ja näytti neitikin olevan tyytyväinen saamastaan huomiosta, siellä ne takapihalla kirmasivat rinnakkain kuin paraskin pariskunta... Harmittelen vieläkin etten kuvannut niitä hauskoja hetkiä.

Nomen venyttelytuokio

Ilta kului rattoisasti rupatellessa, pääsimme tutustumaan mahtaviin koiriin ja vieläkin haaveilen samanmoisesta juoksutustarhasta... Seuraavana aamuna lähdimme ajelemaan hyvissä ajoin ja Gini sai jäädä miehelään odottamaan tärppipäiviä.

Good Mushing Brita Bura-C "Kaima"


Seuraavalla viikolla, muistaakseni torstaista sunnuntaihin Ginillä oli hyvät päivät ja Annen kanssa oltiin tiiviisti yhteyksissä. Nome on astunut Ginin useasti, mutta nalkkiin eivät jääneet kertaakaan. Saas nähdä miten käy, molemmat ensikertalaisia, Nomellakaan ei ole aikaisempia pentuja alla. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan tuleeko tyttö tiineeksi puhumattakaan itse yhdistelmästä...Suvut ovat niin kaukana toisistaan ettei voi sanoa kyllä yhtään mitä pentueesta voisi kehkeytyä :-)

23.6. Kati-siskokin lähti mukaamme hakemaan Giniä. Matka tehtiin siis yhden vuorokauden sisään, nyt kun oli kaksi kuskia. Gini oli kuulemma ollut oikein nätisti ja vieraskoreana ja minä olin tietysti ylpeänä hyvistä uutisista.
Eikait tässä muuta kuin kiitoksia tuhannesti koko Kiijärven perheelle Ginin hyvästä hoidosta, toivotaan että oli myös tämän kaiken arvoista! Ultra olkoon edessä muutaman viikon päästä :-)

Vielä kuvasatoa:


Arctic Soul Jätkä "Jätkä"
Ristinummen Susiina "Siina"

Moonrun's Gemini "Geea"

Ristinummen Sepeteus "Sepe"

Täällä lisää kuvia Nomesta ja muista koirista (mm rakennekuvat)! Pidän lukijat ajan tasalla, mikäli jutut etenee ;)

5 kommenttia:

 1. Ei mulla muuta kun että PIRUN hienon uroksen valitsitta, täytyy tunnustaa että olin aika yllättynyt poissun koiranet sivustosta, aika vaikuttava! :) Täällä pidetään peukut ja tassut pystyssä, ettei Gini-neito jäisi tyhjäksi.

  VastaaPoista
 2. Upea uros, ei voi muuta sanoa! Me pidetään peukut pystyssä, toivottavasti tulee pieniä pupseja ;)

  VastaaPoista
 3. Maikki, kyllä se on aika monipuolinen :D
  Nea, kiitos peukutuksia kaivataan!

  VastaaPoista
 4. Oi pentuja! Toivottavasti tärppäsi :)

  VastaaPoista
 5. Saila, sitä todellakin toivotaan!

  VastaaPoista