sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kokkolassa jälleen junnuilemassa

Ja en meinannut lähtä ollenkaan, kun olo oli niin sairas... Kannattipa käydä :) Derbikin pääsi matkaan, ois muuten tullut pitkä päivä yksin kotona, niimpä siis sosiaalistamisreissulle mars mars ja hyvinhän tuo osasi olla.

20.8.2011 lauantaina puoli 11 tietämillä saavuimme Kokkolan raviradalle ja ensimmäisenä etsin käsiini Susannan, jolla oli ihanainen kisakoirani mukanaan: Vinka appenzellinpaimenkoira (FI MVA TK1 Ronetta's Bianca), joka oli myös käynyt aamulla jo kehässä ollen ROP. Aloitin heti tutustumisen ja treenamisen, sillä junnukehien olisi PITÄNYT alkaa klo 12.00, mutta se venyikin sinne kello kahteen. Siinä välissä oli hyvä tapailla tuttuja, vihdoin Laitalan Susannan kanssa tavattiin ja vaihdettiin kuulumisia! Nita oli niiiiiiiiiiiiiiin lutunen ♥ Suskit oli tänään suosiossa :D

Noh, Vinka ei ollut helppo. Luonteeltaan se on rotutyypillisesti pidättyväinen niinkuin osasin odottaa, mutta onneksi mulla oli aikaa tutustua ja syöttää sitä se 3,5 tuntia ;) Ei enää ujostellut, tosin ei se minusta kiinnostunutkaan ollut, lihapullista vain ja se riitti.
Tuomarina oli Kati Rasku, joka on itsekin aikoinaan menestynyt junior handlerissa korkealla tasolla.
Kehään mentiin numerolla 7, eli taidettiin olla kolmansina vuorossa kun kaksi oli jäänyt kisasta pois.
Ensalkuun seisotettiin, yksilösuorituksessa edestakaisin ja ympäri, taas seisotus ja jonon perään. Kaikki meni ihan ok, mutta oisi voinut mennä paremminkin jos hermoilut olisi jättänyt vähemmälle. Yksilösuoritusten jälkeen juostiin pareittain edestakaisin, jouduin himmailemaan Vinkan kanssa kun parina oli paljon pienempi tiibetinspanieli, hyvin meni sekin. Tuomari sijoitti poikkeuksellisesti kaikki kuusi. Kahden sakissa olimme enää me ja tyttö walesinsprinkun kanssa. Juostiin kerran ympäri ja seisotettiin. Kati tuli ojentamaan minulle punaisen ruusukkeen ja näin ollen ykköspallille päästiin.
Päivän paras kisassa vallitsi joku karma, sillä jälleen oltiin kisaamassa Kokkolassa ja vastassa oli jälleen nuorempien sarjan voittanut Selina Saimala australianterrierinsä kanssa, hih. Noo, tehtiin samaa vanhaa juosten, yksilössä sain tehtäväkseni T:n, joka olisi voinut mennä paljon paremminkin. Vaihdettiin koirat ja nyt tein edestakaisin, sekä ympäri ja hyvin meni. Koirat takaisin ja vielä kerran ympäri, lopulta Kati ojensi minulle ykkösruusukkeen. JEE!Tämä voitto oli erityisen mukavaa siksi, että en kisannut omalla koirallani tällä kertaa. Ehkä osaan esittää siis muitakin kuin omia koiruuksiani, ihan positiivinen tieto sekin... Kiitoksia Susannalle vielä tuhannesti Vinkan luottamisesta käsiini, oli hienoa tehdä yhteistyötä koiran kanssa joka oli ihan uudesta rodusta, eikä mikään automaatti!

Tämä olisi siis viimeinen kisa ennen Best of the Bestiä ja SM-finaalia! Ei käy päinsä, mun on pakko päästä ainakin Jyväskylään tai johonkin isompaan kisaan ennenkuin lähden panikoimaan Helsinkiin joulukuussa. Kisakoirat on vielä ihan auki, finaalivaatteitakaan ei ole hommattu, enkä tiedä mistään järjestelyistä mitään kun mistään ei informoida. En edes tiedä missä hotellissa yövyn. Haluaisin alkaa jo vähän varmemmalta pohjalta asioita suunnittelemaan mutta aika vaikeaksi menee kun ei ole sitä pohjaa mistä aloitta...*närkästys.

Ensi viikonloppuna sitten Sievin ryhmänäyttelyyn handlerihommiin kahdelle dreeverille, morjesta!

1 kommentti:

  1. jos jyväskylään meet, voisin puhua sitä weimaria sulle.. ;)
    - Suski

    VastaaPoista