torstai 18. elokuuta 2011

Positiivinen yllättäjä

Tosissaan, tuossa maanantaina käytiin ensimmäinen vetolenkki kolmen kokoonpanolla. Tämä oli myös syksyn ensimmäinen "treeni" jos sitä treeniksi voi Ginille ja Wiimalle kutsua kun matkaa taittui ehkä 100 metriä ;D Mutta sitäkin suurempi kokemus Derbi alokkaalle, jolle tämä oli aivan jotain uutta!
Ajatus syntyi siitä, kun ajattelin, että Ginin vanhat valjaat voisivat passata kakaralle, ja nehän sopivat kuin valetut ukon päälle. Valjaiden pukeminen oli ihan oma lukunsa, mutta kun ne oli saatu päälle niin poika sai totutella vartin verran olemaan valjastettuna. Tytöt menivät tietysti sekaisin valjaat nähdessään- kuten tavallisesti. Pikaiseen rakensin Ginille johtajakoiran liinan remmistä ja väkersin nk. seisingit paikoilleen.
Lähdettiin varovasti matkaan, jottei poika olisi heti jäänyt jalkoihin.. Tästä tytöt ei tykänny, kun ovat tottuneet lähtemään rapa roiskuen pihasta, mutta saivat luvan totutella tilanteeseen.
No aluksi Late hyppi ja pomppi eikä ymmärtänyt yhtään mitä pitäisi tehdä, Wiima sille kerran ärähtikin kun juoksi sen naamaan kiinni. Piti mun pysähtyäkin ensimmäisen 15 metrin jälkeen setvimään liinat.
Jatkettiin matkaa ja nyt tuo tajusi juostakin suoraa linjaa ottaen neideistä oppia. Toki liinat olivat välillä löyhinä ja jouduin paljon jarrua painamaan, jotta sain pidettyä vauhdin pojalle sopivana, mutta yllättävänkin pian se älysi mistä on kysymys. Jonkin verran painoi seisinkiin ja juoksi vinossa. Oikeen nauratti kun vertasi Derbin liikettä tyttöihin, miten pentumaista heilumista niissä liinoissa oli :')

Käännyttiin takaisin ja nyt mentiin lähes koko matka suoraan liinat tiukilla ;) Onneksi mulla on noin varmat opettajanaikkoset, jotka näyttivät hienoa esimerkkiä kossille ♥

Pysähdysharjoituksia osa 1

Pysähdysharjoituksia osa 2
Ja tosiaan, tarkoituksena ei ole aloittaa vielä Derbin vetotreenejä, kyse oli vain puhtaasta kokeilusta ja uteliaisuudesta. Tuo vielä kasvaakin noita senttejä ja on niin hitaasti kehittyvä että annan vielä jonkin aikaa ajan kypsyä ennenkuin alan vakavammin treenaamaan.

Äskettäin yritettiin mitata Derbi, ja tulos oli jotain 52-55cm paikkeilla eli tytöistä on menty jo edelle :)

P.S. En saanut viimepostaukseen mitään postausideoita... Pitääkö munkin laittaa joku houkutin, jotta saan muutaman ehdotuksen? :D

2 kommenttia:

  1. Laaja postaus vedosta! Mitkä välineet käytössä, miten olet kouluttanut koirat puuhaan, millaisia lenkkejä teette (pituus, maasto yms.) Kiinnostuneelle noviisille mukavaa luettavaa. :)

    Plus laaja postaus itse koirien omistajasta!

    VastaaPoista
  2. Amap, kiitos tästä :) Pitääpä alkaa noita oikein ajan kanssa rustaamaan niin saan tänne joskus julkaista!

    VastaaPoista