perjantai 5. elokuuta 2011

Viepperhauta ja Katikki

Viimeperjantaina koitti viimein se kauan odotettu reissu Kainuuseen, jonne pääsisin viettämään minilomaa Katille. Matkaan lähti koirakosta vain Derbi, isän toiveesta. Giniä ei tietenkään mukaan otettu tiineyden toivossa, vaikka nyt voin aika satavarmasti sanoa että pentuja ei masussa ole. Wiiman sitten haluttiin jäävän Ginille seuraksi ettei aiheudu turhia märinöitä. Tiedossa olisi siis hyvää oppia mopopojalle, niinkuin se Suomussalmella ristittiin.
Kati ja Jesse poimivat minut Kainuun portista ja käytettiin koiria ensin hieman puistossa. Tästä jatkettiin uimapaikalle ja Derbi pääsi ensimmäistä kertaa kosketuksiin veden kanssa, kivaa! Se vielä itse tuli uimaan asti vapaaehtoisesti, välillä piti pikku ankkaa avustella :)


Katille päästyä annettiin koirien tutustella toisiinsa ja alettiin Jessen lähdettyä bailaamaan ympäri kämppää, välillä koiran katolla, välillä sohvalla ja tuoleilla...Hiki virtasi, varmasti vastas Zumban kulutusta! Ja hauskaa oli ♥ Loppuilta meni aika leppoisasti, käytiin rakentamassa Viepper alueella koiraporukan oma alue, koirat sai samalla iltalenkin. Kuvia otettiin ihanassa paikassa, niidenkin satoa nähtävillä. Myöhemmin syötiin kuput täyteen ja saunottiin, unikin tuli mukavasti. Mulla oli yökavereina kaksi punaista siperialaista, Derbi ja Kurko viihtyivät molemmat kainalossa :)
Aamulla Jesse oli vissiin vähän kärttynen ku meidän huomaamatta Derbi oli käyny raapimassa sen naaman ja kainalot, että nyt ukko on aika nousta :D Tosin itsehän sain samanlaisen herätyksen sunnuntaiaamuna, että tavallaan ymmärrän kireyden... Kirjoteltiin Katin kanssa aamukahvin lomassa rotuesittely ja vähitellen siirryttiin tapahtumapaikalle, mukana kaikki kolme karvapersettä. Kurko sai jäädä häkkiin, kun Dimmu ja Derbi vietiin Arjan koirien luo ketjuihin. Aluksi mopopoika kummasteli että mihin hänet on laitettu ja karvatkin oli pystyssä, mutta kohta siinä oltiin kaveria Hulda rottiksen kans ja muiden ympärillä olevien rekikoirien kanssa myös. Olin tosi ylpeä tuosta elukasta, ettei eroahdistusta ollut minkäänlaista, ei se minun perään huudellu, eikä tehny muutenkaan mitään typeryyksiä. Lapset rakasti sitä. Kävi halailemassa ja rapsuttelemassa, ihmiset otti kuvia ja videota. Ei ainakaan sosiaalistamiselta vältytty!


Päivä oli tapahtumarikas, Kati kävi onnistuneessa tokonäytöksessä Kurkon kanssa, oon ylpeä teistä ♥
Myöhemmin pääsimme näkemään onnistuneen suojelukoiranäytöksen ja erinomaista seuraamista sakemannilta, ei toki iskenyt pk koirakuume!

Käytettiin koiria uimassa viereisellä rannalla, ja pidettiin me vissiin jonkinlaista ääntä kun ihmisiä kokoontui katsomaan tätä hurjaa siperianhiskien uimakoulua, vai liekkö luulivat että me pidetään noutajien uintinäytös? ;D Vesi viilensi tuona kuumana päivänä ja vielä sieltä lähdin kuvaamaan agilityn, jonka jälkeen lähdettiin pyörähtämään roturyhmäesittelyssä. Aika paljon sinne oli koiria kokoontunut, että aika monesta rodusta tuli sopiva tiivistetty tietopaketti koiria hankkiville!
Päivä oli pitkä ja antoisa, palattiin kämpille ja loppuilta vaan hengailtiin ja seurattiin vierestä poikain törpöttelyä.

Sunnuntaina pitikin jo laittaa kamat kasaan, aikataulu tulisi olemaan tiukka. Ennen mätsäriä käytiin kuvaamassa Derbiä ja Kurkoa kun Dimmu jätettiin kotiin tällä kertaa. Derbi löysi sielunkumppanin, ihanan 4kk:n ikäisen bokseritytön, jonka kanssa olisi voinut painia vaikka maailman ääriin :)
Ennen ilmoittautumista katsottiin vielä koiratanssinäytös ja tapasin kollegani, naishenkilön Kajaanista, jonka nimeä en ikävä kyllä muista :D (yllättäen). Koirakoita ilmoittautui yllättävä määrä, pyöristettynä noin 50, bravo! Otettiin tuomarin kanssa yhdessa lapsi&koira, lapsi&lelukoira, seä pennut. Minä otin yksin pienet ja hän otti isot koirat toisessa kehässä. Tuomarointi oli kyllä hemmetin mukavaa hommaa ja tuntu jotenkin luonnolliselta, aattelin että oisin jännittäny hirveästi, mutta ei mitään sellaista. Tosi mukavaa hommaa, tahdon uudestaankin! Pennuista jyräsi voittoon punaisissa lk. saksanseisoja, sinisissä australianpaimenkoira. Pienissä ihastelin punaisissa erinomaisesti käyttäytyvää shelttiä ja sinisten parhaaksi jyräsi mieletön veteraani phalene. Isoissa pärjäsi suomenlapinkoira sinisten ykköseksi ja aussie punaisten ykköseksi. BIS-kehä arvosteltiin tietysti yhdessä ja kamalaa oli tiputtaa kaksi niin hyvää koirakkoa vielä pois. Iso aussie ja sheltti putosivat pitkän harkinnan jälkeen. Neljänneksi pääsi lappari, kolmanneksi 12v upeiten liikkuva phalene vetsku jonka olen koskaan nähnyt, toiseksi 5kk:n ikäinen ihanasti jo kontaktia ottava aussievauva ja voiton vei meidät molemmat hurmannut lk. saksanseisoja, iältään 7kk, upeassa kunnossa, lauhkea kuin lammas- ehdottomasti voittonsa ansainnut! Tuomaritkin saivat aivan ihanat palkinnot, maailman hienoimmat ja lämpimimmät villasukat (jotka on ollu mun hankintalistalla ties kuinka pitkään!), koirasäästöpossu, treenikassi ja koirien patukka (josta tuli Derbin lempilelu) kiitoksia järkkääjille aivan valtavasti tämän mahdollistamisesta! :)

Juoksun kanssa piti siitä sitten lähtä autoa kohti, puoli viideltä olisi tarkoitus olla tien päällä ja kello oli vartin yli neljä. Kamat hakemaan, auto vaihtoon ja menoks. Vielä muisteltiin että junan piti lähtä muutama mina ennen kuutta niin perkele paikan päällä huomattiin, että se lähtikin kahtakymmentä vaille :D Oltiin siis justiin ajoissa. Ei siinä kauheesti ehtiny enää juttua vaihtamaan, koira ja minä kasseineni kyytiin, heippa ja menoks. Derbi oli junassa niinku oisi aina ollu, saa olla jälleen ylpeä pojasta. Oulussa meillä oli junanvaihto, mulla oli ihan mieletön nälkä kun olin viimeksi aamu yhdeksältä syönyt, vähillä rahoillani yhden jätskin söin siinä asemalla. 1,5 tuntia oli aikaa seuraavaan junaan ja eräs pikkupoika oli erittäin ihastunut poikaseen, lisäksi tuo nolas mut siellä kaikuvalla asemalla ulvomalla ja kurisemalla. Meikäläisellä oli pikkusen punaset posket kun en meinannu saada sitä hiljenemään :D Päästiin me sitten siihen toiseenkin junaan hyvissä ajoin ja oltiin samassa vaunussa kolmen koiran ja kissan kanssa. Taaskaan ei mitään ongelmia.

Kokonaisuudessaan siis älyttömän onnistunut reissu, Derbi koki valtavasti kaikkea uutta, ja huomasi ettei sillä ainakaan pääkopassa ole vikaa! Kiitoksia Kati vielä taas kaikesta kuskaamisesta, majoituksesta ja ruokinnasta, toivottavasti nähdään pian! :)

Ja tähän loppuun ne mätsäriä ennen otetut kuvat...

...and THE trainer....


Ja viikonlopun parahaaksi kuvaksi kruunattiin tämä:


Kuvat © Kati Mäkeläinen

10.8. Menee Pellon pentunäyttelyn ilmoittautumiset, ajattelin että jos siellä debytoitaisiin poikasen kanssa... ;)

3 kommenttia:

 1. Kiitos itelles rakkanai käynnistä <3 yy kaa koo ja nyt lähtee taivutus eteen-taakse-uudestaan.... :D

  VastaaPoista
 2. Nauroin itekseni noille lopussa oleville kuvasarjoille, ihanat! :D

  http://pyrysekarotuinen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Toi viimenen kuva on kyllä niin loistava :D *reps

  VastaaPoista