torstai 20. lokakuuta 2011

Jenkkimäistä menoa

Huhhuh, olihan tuo viikonloppu! Kauan odotettu Oulainen-Halsua-Lohja-Halsua-Oulainen on takanapäin ja reissuväsymystä on todellakin ilmassa. Jenkkien ja shih tzujen clubbarit ovat onnistuneesti rekisteröity "ikimuistoiset"- kansioon pään porukoille ja taas on aikaa tarinoimiselle.

Lauantaiaamuna innontäyteisenä odottelin kotona pakkaillessani Riikkaa joka tulisi hakemaan Pinjan Oulaisten asemalta, sekä noukkisi minut ja Rollet kamoinemme matkaan. Varikkona tietysti Halsua, jossa 5 amerikancockerspanielia odottivat pesijäänsä. Riikan kokkaillessa minulla ja Pinjalla oli hyvin aikaa treenailla penikat ja junnukoirat pihamaalla. Mars (Afterglow Life On Mars) piti kyllä meikäläisen liikkeessä niin hyvästi että muutama hikipisara vierähti ohimolle- varsinkin sairasviikkojen jäljiltä kun ei ole pahemmin tarvinnut juosta :-D Kohta Tarja toikin vielä kaksi matkustajaa ettei päästäis ihan niin helpolla!
Syötiin kuvut täyteen ennen rupiaman aloitusta herkullista kotiruokaa, jonka ansiosta olisin mieluusti ottanut ruokapäikkärit ennen aloitusta. Siihen ei kuitenkaan ollut varaa, joten starttasimme klo 15 jälkeen pesurumban, ensimmäisenä Aamu ja hieman perässä Ponu. Töitä sai tehdä sarjatulella, kolmella pöydällä joista kahdessa föönattiin ja selviteltiin takut. Riikka hoiti päällisin puolin pesut ja tietysti trimmauksen viimeiseen iskuun.

Aamu valmistautumassa kuivaukseen

21 pyyhettä rivissä, Aamu ja Ponu taustalla
Leolla oli halipula

Pinjalla koirat vaihtuivat ykköspöydällä kun minä laitoin Ponu turrikkaa siinä kakkosessa semmoset nelisen tuntia :-D Meiläiselle jäi jäljelle enää vain Rolle kun Pinja oli kerennyt pohottaa 5 koiraa sillä aikaa kun minä laitoin kaksi...Jokatapauksessa kaikki saatiin valmiiksi hyvällä yhteistyöllä iltakymmeneen mennessä, pissatuksineen ja ruokkimisineen ja klo 23.00 meikäläinen sammui kuin saunalyhty.

2.30 oli kello herättämässä ja unihiekkaiset silmät kierossa aamutoimiin. Klo 3.58 auto starttasi pihasta ja matka kohti Lohjaa alkoi. Suu auki torkuin muutaman tovin ja matka taittui yllättävänkin nopeasti. Perille päästyä tavattiin heti Pörrin ja Rollen ainut siskotyttö Brima Ballerina joka olikin melkoisen valloittava tytteli.
Purettiin kamat ja siirryimme Showlinkin sisätiloihin valmistautumaan pentuluokkiin. Täytyy sanoa, että johan oli kaunis kattaus palkinnoilla ja ylipäänsä järjestelyistä täytyy antaa kiitosta järkkääjille!Kehät alkoivat hieman myöhässä ja ehdin tavata Miitankin ennen starttia. Rolle matkustaja oli ollut ihan omituinen koko aamun, kuin kummituksia olisi tullut vastaan joka nurkan takaa ja kaikki ihmisetkin oli mörköjä joille piti päkyttää. Poika ei suostunut edes nukkumaan automatkalla vaan piti tyhjänpäiväistä piippausta ja läähätystä koko ajan yllä. Stressi  ilmeisesti kostautui kehässä. 
Tuomarina toimi Dee Torgerson-Rismyhr (USA) ja Rolle kilpaili numerolla 1.
Kirjavat urospennut kokoontuivat kehään ja heti alkuunsa Rolle alkoi näyttämään epävarmuuttaan tuomarille. Kierrettiin kehää ja esiintyminen meni kyllä nappiin. Nostin Rollen pöydälle ja tämä pisti heti pärinän tuomarin tullessa lähelle, sekä yritti näykätä hampaita katsottaessa. Ei siinä auttanut kun perkele ja poskinahoista kiinni.
Tämä aiheutti diskauksen, mutta arvostelussa oli paljon hyvää.
En siltikään osannut odottaa moista käytöstä pojalta, vaikka tiesinkin sen olevan stressissä ja väsynyt. Siispä boksiin nukkumaan.


Lisää kuvateksti


Riikka ravasi kehässä tuon tuosta jalkansa kipeiksi ja polvet mustelmille, hyviä tuloksia saavuttaen (Pörri, Brima, Leo, Amppu ja Ponu) mm. Ampun ollessa paras kotimainen kirjava.

Puolen päivän aikoihin siirryttiin shih tzujen hallin puoleen pyörähtämään junnukehissä. Osallistujia oli kuusi kappaletta. Kolme jenkillä (minä Marsilla ja Pinja Ponulla), kaksi shih tzulla ja Miitta afgaanilla. Tuomarina toimi joku suomenruotsalainen mies jonka nimestä ei kyllä ole mitään hajua. Kierrettiin ympäri, yksilössä edestakaisin ja taas vähän ympäri. Kehä oli sairaan pieni joten aina onnistuin olemaan Miitan & Envyn hanurissa kiinni. Tuomari myös kierteli siihen malliin että sai vaihtaa puolta suuntaan ja toiseen. Mars ei päästänyt mua helpolla, mutta tuloksena oli kuitenkin JH3, Miitan tullessa toiseksi ja Pinja ykköseksi, onnea molemmille! :) Kehän päätteeksi Marsilainen päätti pyöräyttää päänsä remmistä ja juosta Riikan ja Tuomaksen luokse :-D

Kävin ottamassa Miitasta ja Ensiosta tyylikkäät kuvat pihamaalla, jonka jälkeen siirryimme sisätiloihin juttelemaan neljän tytön voimin (minä, Miitta, Pinja ja Anni) näyttelyistä yms mukavasta samalla napostellen pöydän antimia.Jenkkihallin junnuhandleriin saatiin odotellakin tovi ja silmiä alkoi kummasti luppasemaan, vähäiset unet alkoivat verottaa kun ei ollut mitään tekemistä. Ei edes puhua jaksanut. Mustat ja ascobit vilisivät vain silmien edessä kunnes tuli leikattuturkkisten vuoro ja Riikka kävi Aamun kanssa nappaamassa kakkossijan! Vielä oli parikilpailu ennen junnukisaa, jossa Riikka kävi Ampun ja Aamun kanssa, tullen siinäkin hienosti toiseksi :) 

Sitten oli meidän junnuilijoiden vuoro, kisasin numerolla yksi Marsin kanssa. Kierrettiin ympäri ja otettiin yksilöarvosteluun pöydälle. Tuomari luuli alkuunsa Marsia Rolleksi, mutta korjasin kyseessä olevan eri koira. Hän tuli kertomaan miten tilanteen voi hoitaa jatkossa jos vielä käy kuten Rollen kanssa. Kiitin neuvosta ja seuraavaksi meidät pyydettiin tekemään kolmio. Mars liikkui hienosti ja olin juuri lopettamassa liikkeen kunnes...

...Marsilla iskee kakkahätä ja jätkä laittaa kyykylle keskelle kehää :-D Toiseksi pahin painajaiseni mitä kehässä voi tapahtua- toteutui! Hätä ei lue lakia vai miten se meni... Onneksi Anni tulee hätiin ja kerää samalla jätökset pois niin että saamme jatkaa vapaaseisotusta, mihin olisimme seuraavaksi tulleet, joten tilanne oli tuossa tuokiossa ohitse. Mars on vapaaseisotuksen mestari ja niin valtavan suloinen käännellessään päätä puolelta toiselle lihapullan toivossa ♥Juostiin jonon hännille ja tuomari kävi kaikki 5 kilpailijaa pikaiseen lävitse ja alkoi kilpailijoiden sijoittaminen. Noora Laine sai ensimmäisenä ruusukkeen ja seuraavaksi Dee tuli ojentamaan minulle sinisen ruusukkeen. Aluksi luulin tulleeni neljänneksi, kun olen tottunut että meillä sijoitetaan 5-1 eikä toisinpäin. Olipa siis positiivinen yllätys ja olin muutenkin kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen pientä välikohtausta lukuunottamatta. Suoritus oli omasta mielestä paljon parempi mitä aikaisemmin päivällä shih tzu clubissa. Yhteistyö tuntui paljon helpommalta kun alkoi ymmärtää koiraa paremmin :)Vielä koottiin Riikalle ensimmäinen Metsämarjan kasvattajaluokka johon osallistuivat Amppu, Aamu, Rolle ja Pörri. Kasvattajaluokkia oli yhteensä neljä kappaletta. Rollen käytös oli jo aivan erilaista eikä tuomari häirinnyt sitä yhtään, pikkupojat osasivat hienosti esiintyä ryhmässä ja tuloksena olikin BIS2 KASV, onnea Riikka! Ei ollenkaan huono tulos ensimmäisestä kasvisluokasta :)


Siispä kamat kasaan ja autoon pakkautumaan vaan, sekä kohti kotia jonne pääsin yhden aikaan yöllä väsyneempänä kuin koskaan. Kyllä se oma sänky tuntu vaan niin taivaalliselta ♥

Kiitokset siis vielä Riikka ja Tuomas tämän reissun mahdollistamisesta! Kokonaisuudessaan oli kyllä mahtava reissu, toivottavasti ensi vuonna uudestaan- sitten kun tästä on palauduttu ;)

3 kommenttia:

 1. Tuomari oli Jussi Hakamäki :)
  Ihana teksi ja hauskaa et sulla oli toi "perus" kakkahidaste kehässä :D :D

  VastaaPoista
 2. Onnea sulle hienosta menestyksestä jälleen :)!

  VastaaPoista
 3. Heitän teitä haasteella :)
  http://fasciner.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html

  VastaaPoista