keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kannuksen mätsäri

22.1.2012 Kannuksen Dogness halli

Olihan tuo reissu! Jälleen sain mukaani mahtavia muistoja ja uusia tuttavuuksia. Tuomarinhommilla mentiin tällä kertaa ja kyseiseen mätsäriin olin lupautunut jo joskus loka-marraskuussa toiseksi tuomariksi. Meinas tulla muutama muuttuja matkaan (Wiiman vieläsyntymättömätpennut), mutta onneksi ne ei vielä nähneet päivänvaloa ja sain toisen vahdin tilalle.

Vaan lähtipä meikäpoika aamusella junalla ja matka meni rauhallisesti kunnes pääsin pysäkille ja ovet lakkasivatkin toimimasta :-) Pieksin kaikkia nappuloita ja pyysin erästä miestäkin avukseni : "miksi helvetissä nämä paskaovet eivät aukea?!" Ei toki ollut paniikkia ilmassa! Otin puhelua Julialle, joka helpotti oloani kertomalla ettei konnarikaan päässyt sisälle, sillä ovet olivat myös muualta lukkiutuneet. Ainoastaan yksi ovi aivan toisessa päässä toimi ja minun olisi pitänyt mennä sitä kohti. Jumitin eräille liukuoville joista en löytänyt vihreää nappulaa ja paniikissa melkein huusin Julian korvaan että en mä pääse pois täältä perkele! Sain vihdoin oven auki ja konnari olikin tullut jo mua vastaan, auttamaan avutonta pois sieltä kirotusta Inter Citystä. Julian kanssa vedettiin sitten semmoset helpotuksesta johtuvat(?) naurukohtaukset heti ulospäästyä. Eikä muuten jääny Jullen ainoiksi kohtauksiksi...


(piilomainontaa)

Paikalla olikin sitten semmonen kiva puffetti mistä kävin napsimassa ilmaiseksi [ :o ] pizzaa ja mokkaruutuja, näitä tuomareille suotuja kivoja etuuksia! Julia arvosteli lapsi&koira kisan, Riikka arvosteli pennut&pienet ja minulle siunautui isot&veteraanit. Koirakoita oli ilmoitettu yhteensä 100, joista 41 tuli minun syyniini.

Kehä rullasi ihan kivasti ja sutjakkaasti, koirakot olivat tasaisia ja tasokkaita, hyvin käyttäytviä, -liikkuvia ja -kuntoisia näin pääsääntöisesti. Itselläni oli pienessä pääkopassani joitain kriteereitä mielessä, joiden kanssa punnitsin sijoittujia valitessani:

1. Esittäjän ja koiran yhteistyö (esim. ilo tekemiseen), sekä palkitseminen
2. Koiran liike ja seisominen
3. Koiran yleiskunto (lihava/laiha/sopiva/turkki jne)
4. Luonne tai paremminkin käyttäytyminen käsiteltäessä (kuinka antaa tutkia ja koplata)
5. Yleinen karisma (eli kuinka koira persoonana minua viehättää)

Sijoittujia mietin moneen, ja taas moneen otteeseen, pienet erot ratkaisivat koirakoiden välillä. Kuitenkin eniten koirapersoonat olivat pääpainona päätöksissä, tietysti ikä ja näyttelykokemuskin muutamissa tapauksissa vaikuttivat. Mieleenpainuvimmat koirakot olivat siperianhusky ja nuori iloinen esittäjä, nainen landseerin kanssa, jonka käytös oli erinomaista siihen nähden, että kyseessä oli 1,5 koira joka oli ensimmäistä kertaa match showssa. Veteraaneissa whippet säväyti Adan kanssa, uskomattoman hyväkuntoinen vetsku! Ja BIS-voittaja oli ihan omaa luokkaansa ♥

Tässäpä tarkemmin tuloksia kuvien kera, jokaisessa luokassa sijoitettiin kolme ja veteraaneja ei ollutkaan sen enempiä. Isoissa olisin mielelläni molemmista luokista sijoittanut ainakin sen 4-6, sen verran hyviä olivat :-)
Colliet pääsivät myöskin edustamaan hyvin minun kehässäni, mutta minkäs teet kun olivat niin hyviä esiintyjiä!

VETERAANIT:

1. Whippet "Wallu" 10v
2. Pk. Collie "Riku" 8v
3. Suomenlapinkoira "Saaga"
ISOT (SIN.)

1. Pk. Collie "Lenni"

2. Siperianhusky "Aya"

3. Landseer "Tilli"

ISOT (PUN.)

1. Kultainennoutaja "Bettina"
2. Pk. Collie "Dennis"
3. Shar Pei "Heta"

Kiitokset KUVAAJALLE! Linkistä löytyy lisääkin.

Itseäni jäi harmittamaan, kun en taaskaan antanut palautetta kehässä, joten sain sitä sitten jälkeenpäin netin välityksellä jaella. Jospa sitä muistaisi sitten ensi mätsärissä, johon minut on kyllä jo kutsuttu, mutta vastausta en ole vielä antanut... ;-)

Riikka sai arvosteltua myös oman osuutensa, pennut ja pienet, joten näin ollen pääsimme aloittamaan BIS-kehän, päivän loppuhuipennuksen! Kyllähän siinä koiria pyöriteltiin, pohdittiin, mietittin, juoksutettiin, arvosteltiin, eikä päätökseen meinattu päästyä. Taisi silti mielen porukoilla molemmilla olla jo oma (tässä tapauksessa myös yhteinen) suosikki...

Kolmanneksi sijoitimme jo aikaisemmin linkitetyn whippet herra Wallun ja toiseksi tiukalla taistolla pääsi brasilianterrieri "Kuuki".

BIS2 Brasilianterrieri "Kuuki"
Mutta kukapa olisi voinut jättää palkitsematta tätä suloista, karvaista pientä 4kk:n ikäistä otusta, joka katsoi älykkäillä ruskeilla silmillään niin voitontahtoisesti, mutta vilpittömästi suoraan silmiin? Minä en ainakaan voinut vastustaa, enkä usko että Riikkakaan. Karismaa ei todellakaan tältä lapselta puuttunut ja omistajan kanssa yhteistyö sujui kuin rasvattu :-) Siispä Sani akita vei debyyttikoitoksellaan koko match show:n BEST IN SHOW:n itselleen, onnittelut vielä onnistuneesta "näyttelyuran" aloituksesta, teillä on hieno tulevaisuus edessä!

© Tanja Ylikoski
Tuomaritkin saivat vielä kivat pussukat itselleen ja Kotipizzaan ostettu lahjakortti taisikin mennä jo samana parempiin suihin :-) Kiitoksia Kennellinjan 2. kurssilaiset, sekä kollegani Riikka, teidän kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä! Spessukiitokset kuuluvatkin sitten Julialle, joka oli koko reissun ajan henkinen tuki, hauskuuttaja ja tiestysti paras kuski (Volvos penkinlämmittimet ♥)!

Näillä mennään, odotellen seuraavaa tuomarinkeikkaa, joka hyvällä tuurilla saattaa olla hyvinkin pian! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti