maanantai 21. toukokuuta 2012

19.5.2012 Lestijärvi RN

Olipa muuten tuo pikkupaikkakunta yksi kauneimmista mihin olen Suomessa törmännyt!
5:30 herätti minun herätyskello, pakkasin vain auton, söin ja laittauduin- koiraa unohtamatta ja läksin matkaan siskoni mersulla. Matkalla Ylivieskasta otin kyytiin Sanna-Marin tollerinsa kanssa.
Näyttelypaikka oli järven rannalla ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna päästiin nurtsille istuskelemaan ♥
Ilma oli mitä mahtavin ja illalla kyllä auringonoton huomasi kun korvat, naama ja niska olivat palaneet...

Pitemmittä puheitta, minun PITI esittää vain siskoni dreeveri Voitto. Kuitenkin erehdyin kokeilemaan Sanna-Marin ihanaa Iita tolleria ja sehän kulki niin nätisti, että sain luvan esittää sitä. Myös Sanna oli tullut tollerityttönsä kanssa ja kysyi, että voisinko samaan hengenvetoon esittää Pepinkin. Minähän en helposti kieltäydy, varsinkin kun kyseessä on uusi rotu ja uudet haasteet ;-)

Sekä tollereille, että dreevereille oli Esko Nummijärvi vaihtunut Markku Kipinäksi.
Ensimmäisenä pääsin kehistelemään Pepin kanssa nuorten luokassa, jossa oli lisäksi kaksi muuta koiraa.
Esiintyminen meni ihan ok, mutta Pepillä taisi olla takajalassa jonkin sortin jumia, kun liike meni hieman epäpuhtaaksi. Tuomari myös sanoi, että tarvitsee vain lisää aikaa ja lihasta :-) Tulokseksi tuli siis NUO H.


Mäkiharjun Petite Amante Good in Intermediate Class


Avoimeen luokkaan pääsin sitten esittämään Iitaa ja neiti olikin pienen hakemisen jälkeen oikein skarppi ja pirteä kehässä. Pienillä avuilla sai paljon aikaan ja tuntui että koirakin nautti esiintymisestään. Tulokseksi ensalkuun ERI ja SA. Siirryttiin paras narttu luokkaan, jossa oli NUO luokan voittaja vastassa. Tuomari juoksutti, seisotti ja mietiskeli... Lopulta perusteli jotakuinkin niin valintansa, että nuortenluokan nartulla oli ahtaampi takaliike ja etuosassa pientä moittimista, mutta paremmassa kunnossa oleva turkki, jonka vuoksi laittoi tämän ykköseksi. Iitalla oli hänen mukaansa puhtaampi liike ja paremmat kulmaukset, vaikkakin hieman lyhyt kaula. Pienestä pohjavillan puuttumisesta saatiin sitten ähäkuttiserti, vaikka sanoi että oli hilkulla laittaa Iitan ykköseksi. Jäihän se hieman harmittamaan, mutta tuomarit painottavat niin eri asioita... Toiset turkkia ja toiset liikettä.

Kiitoksia paljon Sannalle ja Sanna-Marille näiden ihanien neitosten luottamista käsiini :-) Toivottavasti pääsee ottamaan revanssit sitten siellä Kokkolassa ja Oulussa! :-)

Nitric Jump For My Love "Iita" EXC1 CQ BB2 and res-CC in open class.
Seuraavaksi jäätiin jännittelemään dreevereiden alkamista, viimeksi kun Voiton esiintyminen ei mennyt ihan nappiin. Parit harjoitukset otin nurtsilla ja huomasin että tämä mieshän on ihan eri vireessä kuin aikaisemmin, häntä heiluen viipotti menemään. Ajattelin kuitenkin että tämä kaatuisi Voiton turkkiin joka oli täysin irti ja pöllysi ympäriinsä... Tottakai myös jännitti sekin kun tuomari ei ole aikaisemmin rotua arvostellut.
Siirrettiin sama energia kehään ja olin niin ypeä tuosta tattina seisovasta ja draivilla juoksevasta nuoresta miehestä. Junioriluokassa ei ollut muita joten ERI:n lisäksi saatiin suoraan SA. Kaksi muuta urosta eivät sitten saaneet mitään joten samalla napsahti PU1 ja SERT. Kolmesta nartusta yksi sai SA:n ollen PN1 ja näin alkoi RP kehä. Juostiin pari kierrosta ja seisoteltiin, lopulta Kipinä ojensi meille punakeltaisen ruusukkeen kertoen, että Voitto oli joukosta aivan ylivoimainen :-)


"Hieno poika!" ♥
Niimpä jäimme odottelemaan ryhmäkehiä ja tässä välissä oli hyvästi luppoaikaa kuvaamiseen. Tuttavapiirissä tulikin mahtavia tuloksia kun Pinjan lappari Tinka saavutti ekan sertin ja ropin (lopulta ollen RYP4), Tainan pystis sai ensimmäisen sertin ollen myös vsp ja hiskipiireistä tutuksi tullut Noora kävi hakemassa ropin braccolleen. Riikka ja Tuomas olivat handlaushommin liikenteessä. Niimpä Tarjan jenkit pärjäsivät seuraavasti: Leo sai sertin ollen vsp Ponun ollessa hyvänä kakkosena varasertin kera.
Tuomas taas onkin pyörinyt kehissä upean karhukoiran kanssa, joka valitettavasti sai kolmannen kerran putkeen vara-sertin- vaikkei sekään huono saavutus ole. Onnittelut siis kaikille tasapuolisesti! :-) Muutaman kuvan näkee täältä ja handlausalbumiakin on päivitetty.

Ryhmäkehät venyivät, mutta odottaa jaksettiin kun tiedettiin että varma sijoitus tulee, kytosryhmästä paikalla kun ei ollut muutakuin neljä koiraa. Voitto ei oikein pitänyt kuulutuksista, joten esiintyminen meinasi mennä mönkään, mutta jotenkin siellä kehässä sitten handlailtiin ihan kiitettävästi. Tuomarina toimi paljon dreevereitäkin arvostellut Esko Nummijärvi. Sijoitusjärjestys oli hyvin kliseisen tyypillinen. 1. suomenajokoira (lopulta BIS1) 2. beagle 3. dreeveri ja 4. venäjänajokoira. Poikkeusta ei siis tehty tälläkään kertaa ja ruusuke oli komein koirille koskaan hakemani!

maantiekiitäjä

RYP3
Eipä ole Voiton näytelmät siis huonosti alkaneet kun kaksi näyttelyä takana: molemmista sertit, ropit ja ryhmäsijoitukset ;-)

Black Happies Örkki "Voitto" JUN EXC1 CQ BM1 CC BOB BIG-3
 Ensi lauantaina onkin suuntana kotinäyttely eli Oulaisten ryhmis. Sippejä on ilmottu peräti 14 kappaletta, Derbi on huonossa turkissa ja tuomari ei ole ennen rotua arvostellut- joten odotukset eivät ole kovin suuret. Silti saisi kyllä olla jo lauantai, ihanaa kun pääsee näkemään tuttuja ja kehistelemään muidenkin koirien kanssa! :-) Tänään vielä vetämään toiseksi viimeisiä nlytreenejä ja pitää se mopopoikakin ottaa varmaan mukaan ettei ole vaan kehätaidot unohtuneet tässä pitkän tauon aikana... Siihen asti heipähei!

6 kommenttia:

 1. Voi näyttelymaailma.. kakkoseksi se, jolla on parempi rakenne, ja ykkönen valitaan karvan mukaan. </3
  Hieno tolleri on kyllä!

  T. team Redtolling

  VastaaPoista
 2. Iita oli kyllä nätti että sille oisin kyllä mieluusti Kiiran sertin antanut ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan aina ei mene kaikki nallekarkit tasan :p Onneksi näyttelyitä tulee ja menee, eikä me huonolle hävitty ;)

   Poista
  2. Joo eihän sitä ikinä tiiä mitä tuolta näyttelyistä jää käteen. Joinaki päivinä ROP ja seuraavana vaikka EH ;D

   Poista
  3. Nii ja voihan ne parhaimmatkin multichampionit saada jonku hylsyn, sehän on niin tuomari kohtaista, että mistä tyypistä pitää, mitä korostaa tai jos tuomari on muutenvaan päättäny että jostakin piirteestä ei pidä niin se on ihan sama kuinka virheetön koira olisi.
   Mut tää kuuluu lajiin, kilpailua pitää olla- silloin voittaminenkin on mukavampaa! ;) jos tässä otettais kaikesta herneet nokkaan niin tehtäis vaan oma harrastaminen vaikeeks!

   Poista