keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kemi KV & Paltamo RN 21.-22.7.2012

Sellainen extempore näyttelyviikonloppu johon päätin lähteä mukaan vasta samaisella viikolla. Kyytien kanssa oli melkoista sähläystä mutta paikanpäälle ja takaisin selvittiin kuten kuuluisa sanonta kuuluu: Asioilla on tapana järjestyä :-)

Kemi KV 21.7.2012

Kemissä oltiin lauantaina yhdeksän pintaan Mirellan ja Jonnan kanssa, josta suuntasin tieni suoraan aussiekehille. Ilma oli kylmempi kuin odotin, Oulussa kun heti aamukasilta aurinko porotti lämpimästi, Kemin sää oli jotain toista maata. Vettäkin satoi, vaikka sellaista ei alunperin luvattu.... Brunon kanssa otettiin pikkutreenit ja Suvi oli päässyt salaa ottamaan meistä kuvankin!

© Suvi Lehto

Tiedettiin entuudestaan, että tuomarina olisi tiukka Päivi Eerola. Seuraavaa ei kuitenkaan odotettu. Nuorten luokassa oli neljä urosta yhteensä, me esiinnyimme viimeisenä. Bruno kulki tosi kivasti, yhteistyö sujui jo paljon paremmin sitten Oulu KV:n.

NUO urokset

Vuoromme tultua tuomari kuitenkin totesi Brunon ontuvan selvästi. WTF!? sanon minä. Niimpä saatiin tulokseksi saatiin EVA ja kaunis arvostelu, jossa ei ollut oikeastaan mitään muuta moitetta. Päivi vielä minulle erikseen sanoi, että kun olimme tulleet kehään- hän ajatteli siinä olevan selvä luokkavoittaja...© Suvi Lehto

Tietysti mentiin heti Kirsin kanssa testaamaan, että ontuuko Bruno. Noh, ei me vaan meidän silmillä huomattu mitään normaalista poikkeavaa, eikä tutuillakaan ollut huomautettavaa, jotka olivat kehää vierestä seuranneet. Eihän sille sitten mitään mahdettu, tuomarin mielipide oli tällä kertaa tämä. Paltamoon siis mentäisiin toivottavasti paremmalla onnella.

Ei siinä auttanut jäädä tuleen makaamaan. Nartut alkoivat pian ja saisin myös esittää Kirsin toisen aussien, Aavan (Forest Star's Emmanuel) avoimessa luokassa. Pieni pippurinen hymynaama oli ilo viedä kehään ja Päivikin tykkäsi sen verran, että antoi erinomaisen, mutta rokotti liikkeestä sen verran, ettei SA:ta jaettu. Kuitenkin erityisesti Aavan pää ja temperamentti olivat tuomarin mieleen. Viimeisen sertin metsästys jatkukoot...


Tästä sain jäädä seurailemaan sivusta nahkakehää, jossa ihastuttava Noia (Timonan Xiu Xiomara) ylsi VSP:ksi saaden CACIBin, onnea Assi! Itsekin jäin kehien jälkeen touhuilemaan tuon energiapakkauksen kanssa ja voi taivas, että tyttö vei sydämeni mukanaan ♥ En kyllä kestä, jos tämä naikkonen menee saamaan kourallisen nahkalapsia niinkuin viikonlopun astutusten perusteella pahasti näyttää... Pentukuvat ovat kiellettyjä minun silmiltä!

© Suvi Lehto
Jäin partiskehille kuvaamaan Super-Saanaa, joka esitti neljä vai kenties viisi partista hiki otsassa, aina yhtä tyylikkäästi! Itsekin sain kunnian päästä osaksi Memorylane kasvattajaryhmää. Tosin pienenä uhrauksena beige jakkutakkini vaihtui suloiseen pinkkiin röyhelöpaitaan, jotten erottuisi liikaa joukosta ;-) Rekku (Memoryline Hold On Tight) oli oikein kokenut esiintyjä, joka sopi tällaiselle kokemattomalle partishandlerille kyllä ihan hyvin! Kävimme pyörähtämässä BIS kasvattaja kehässä Tanya Ahlman-Stockmarin arvostelemana pelkällä läpijuoksulla. Kiitos kuitenkin Saana ja Nina tästä mahdollisuudesta! :-)Ja eikun kotimatkalle ja kämpille paapaamaan seuraavan päivän koitoksia varten....

 
~~~~~~~

Paltamo RN 22.7.2012

Rankka herätys aamuseitsämältä ja parkkikselle odottelemaan Kirsiä. Matka sujui mukavasti kohti Paltamon ryhmistä (FCI:n ryhmät 1&2), jossa lähdettiin erityisesti Brunolle hakemaan EVAa parempaa tulosta.

Ennen aussieita ehdin kuitenkin esittämään jo junnuajoilta tutun Neelan (Dandinas With Pleasure) valioissa, sekin yksi Assin ihanista nahkoista.
Neela esiintyi kanssani kiitettävästi ja saatiin tulokseksi VAL ERI1 SA. PN luokassa oli 5 narttua, joista junnu pudotettiin, trikit veivät kaksi ensimmäistä sijaa, sitten tulimme me Neelan kanssa ja neljännen sijan otti Assi Noian kanssa. Kukaan ei voinut enää ottaa sertiä vastaan, joten serti meni PN luokasta tippuneelle junnulle :-)

Neela VAL ERI1 SA PN3

Päivi oli myös saapunut paikalle valkkarinsa kanssa, joten lupauduin esittämään senkin, aikaa kun oli ennen aussieiden alkua ihan kiitettävästi. Valkoisiapaimenkoiria oli ilmoitettu yhteensä 6, joista puolet uroksia ja kaikki avoimessa luokassa. Lumo oli luokkansa ainut lyhytkarvainen ja esiinnyimme viimeisenä. Tuomarina toimi Hilkka Salohalla. Lumo esiintyi todella hienosti makkaran voimalla ja eri napsahti. Hilkka laittoi Lumon luokkansa ensimmäiseksi, antoi SA:n ja samalla Lumosta tuli PU1 saaden ensimmäisen SERTinsä, juhuuu!
Nartut menivät nopeasti ja Hilkka ei suonut yhdellekkään SA:ta. Näin ollen Lumosta tuli myös rotunsa paras ja jäätäisiin iltapäivään odottelemaan ryhmäkehiä, mahtavaa :-)

 
Kuva Sinikka Kinnunen

Joshua Jewar of the Heart of Lothian "Lumo" AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP
 Kuva Sinikka Kinnunen

Aussiet starttasivat ja päästiin esiintymään saman tuomarin alaisuuteen. Hän oli selvästi mieltynyt merleihin ainakin sijoitusten perusteella, vai liekkö pelkkää sattumaa?
Bruno oli aika energinen kehässä, enkä meinannut saada poikaa pysymään aloillaan. Erinomainen kuitenkin saatiin ilman SA:ta sijoittuen nuorten luokan kakkosiksi eikä ontumisesta ollut arvostelussa minkään sortin mainintaa, kuten arvelimmekin ;-)
Aavan kanssa haettiin samanlaiset tulokset vastaavasti hieman laiskalla esiintymisellä. AVO ERI2 saatiin ilman SA:ta, mutta ihan tyytyväisiä oltiin tuloksiin. Erinomainen on aina erinomainen! :-)

Kirsi lähti pitkälle kotimatkalle ja minä jäin vielä odottelemaan ryhmäkehiä, sekä paras palveluskoirakisaa. Molemmissa käytiin juoksemassa Lumon kanssa vain kunniakierros, mutta eeehän se meitä haittaa, serti ja roppi on aina hieno saavutus!

nakkia naamaan

Katsottiin vielä BIS-kehä jossa Sirpan upea Hero nöffi tuli toiseksi, jonka jälkeen lähdettiin Assin kanssa körryyttelemään kohti Oulua. Matkalla Assi suoritti jonkin sortin aivopesua ja alkoi kauppaamaan Noian toivottavasti syksyllä syntyviä lapsosia. Tilannetta ei helpottanut yhtään kun haimme 4kk vanhan nahkalapsi Oivan kyytiin. Assi manaan sinut hiljaa mielessäni :-D

Jokatapauksessa kiitoksia taas ihmiset hienosta viikonlopusta jonka sain teidän ja upeiden koirienne kanssa viettää :-) Nyt on vielä hieman hämärän peitossa, että minne seuraavaksi suuntaamme, kun Kuopio KV:n ilmotkin menivät ohi suun, mutta ottakaa taas yhteyksiä jos jonnekkin tarvitsee handlausapua. Olen messissä jos kyydit ja aikikset vaan sopivat oman kalenterin kanssa yksiin! :-)

2 kommenttia:

 1. Ite olin myös tuolla Paltamon mätsärissä ihan vaan kattomassa, kun paikkakuntalainen olen! :D
  Ja taisimpa minä teidät siellä nähdäkkin ;)

  Katsoisitko muuten koirani blogin?

  http://onni-hauva.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Siellähän on tutun näköisiä ausseja ja omistajia!

  VastaaPoista