keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Oulu KV 14.7.2012 Lauantai

Jee pitkästä aikaa näyttelypostaus! Näyttelykäynnit kun ovat tänä vuonna jääneet yhden käden laskettaviksi...

Olin haalinut itselleni melkoisen aikataulun lauantaiksi, mutta olin varsin innoissani tulevasta päivästä. Sade vain hieman arvellutti.

Tässäpä arivioitu aikataulu:

Kehä 7, aussie (24kpl), NUO uros 9.30
Kehä 15, tolleri (22kpl), AVO narttu 10.30
Kehä 15, geesi (19kpl), PU-luokka 11.30
Kehä 1, pehko (52), AVO narttu 12.00
Kehä 19, valkkari (23), AVO uros 12.30
Kehä 16, nahka (21), KASV-luokka BIS-kehässä 15.00

Kehä 6, jenkki, KUVAUS klo 13.00

Olin paikalla tasan yhdeksältä ja suuntasin nokkani ensimmäisenä aussiekehille. Siellä pääsin tutustumaan Kirsiin ja ihanaan Bruno poitsuun- virallisemmin Wolfhouse-Caratia Lincoln, jonka kanssa harjoiteltiin hieman ennen kehään menoa.

Tuomarina toimi Arne Foss Norjasta. Oikein mukava keski-ikäinen mies, jonka edessä ei tarvinnut turhaa jännitellä. Hän oli myös nopea arvostelemaan, josta pitkä plussa!
Junnu-uroksia oli 5 kappaletta ja ne arvosteltiin nopeasti. Siirryimme kehään nuorten luokassa ja kilpakumppaneita oli kaksi.

Esiintyminen meni ihan mallikkaasti, Brunolla on ihana tapa ottaa kontakti ♥ Juostiin rinkiä seisoteltiin välillä ja taas juostiin, mutta arvostelu oli hetkessä ohi.
ERI, SA ja luokkavoitto napsahti. Paras uros kehään ei päässytkään kuin valio Brunon lisäksi, joten tyytyväinen sai olla. Jäimme luonnollisesti valiolle kakkosiksi, mutta kotiinviemisiksi lähti SERT ja va-CACIB, jihuu! :-) Käytiin Kirsin kanssa ottamassa vielä palkintoposet ja hyvältä näytti edelleen...


Bruno NUO ERI1 SA PU2 SERT VACACIB

Tästä matka jatkui kehälle 15, jossa Sanna jo odotteli tolleri Peppin (Mäkiharjun Petite Amante) kanssa. Kaulaan laitettiin uusi kultainen snake ja tyty oli nyt huomattavasti virkeämmällä tuulella kuin Lestijärvellä. Kehään päästiinkin jo melko pian, tuomarina toimi Watson Shaun. Tulokseksi saatiin AVO EH AVK2 eli juuri se mitä lähdettiin hakemaankin, jes! :-)Siispä kaikki oli valmiina kasvattajaluokkaan. Tämähän ei varsinaisesti aikataulusuunnitelmaani kuulunut, mutta eipä se montaa minuuttia päivästäni vienytkään. Mäkiharjun kasvattajaluokka sijoittui toiseksi ilman kunniapalkintoa. Tuomarin antamasta arvostelusta minulla ei ole tietoa, mitkä olivat perusteet, mutta kivaa oli käydä pyörähtämässä.

Mäkiharjun kasvattajaryhmä
Kehän jälkeen kiiruhdin etsimään Tarjaa ykköskehältä jossa pehkot olivat menossa. Hän kuitenkin kertoi ettei tarvitsekaan handlausapua, joten lähdin käymään tauolla Riikan kanssa kahvittelemassa. Samalla vaihdettiin kuulumisia ja kikateltiin kuin pikkulikat. Samoihin aikoihin yritin soittaa Sannalle treffeistä ja kehän menosta, mutta vastausta ei kuulunut. Pikaisen tauon jälkeen siirryin takaisin kehälle 15 jossa portugeesit jo juoksivat kehässä. Törmäsin Janniinaan ja Katrinaan ja kysyin heiltä vähän kehän meiningistä. Heidän mukaansa urokset olivat jo menneet. Olin ihan paniikissa että voi hittolainen nyt mä myöhästyin. Yritin etsiä Sannaa paikalta mutten vieläkään löytänyt ja soitinkin pariin otteeseen. Siispä jäin teille tietymättömille missä he olivat ja samalla tunsin tuottaneeni pettymyksen. Myöhemmin kuitenkin selvisi että matkassa oli ollut muutama mutka eivätkä he olleet päässeet paikalle ollenkaan. Minulle helpotus sinänsä.

Aikaa ei ollut märehtimiseen ja siirryin nyt valkkarikehille. Siellä Krista oli jo laput kourassa menossa kehään kun Lumoa jo huudeltiin. Pikainen vaihdos ja suoraan kehään koiran kanssa jota en ollut koskaan tavannutkaan :-D Onneksi luokassa oli muitakin osallistujia joten ehdin hieman odotellessa tutustumaan ja harjoittelemaan tämän valloittavan valkoisenpaimenkoiran kanssa.
Tuomarina toimi Igor Selimovic Kroatiasta. Hän pyysi kaikkia esittäjiä näyttämään koiran hampaat, sipaisi kevyesti turkkia, juoksutti ympäri ja edestakaisin, jonka jälkeen antoi laatuarvostelun. Lumo sai ERIn ja SAn. Piti hieman tuuletella :-) PU-kehässä jäätiin kolmanneksi, mutta koska ensimmäinen oli jo valio, sysättiin kouraamme VASERT ja VACACIB.

Joskua Jewar of the Heart of Lothian "Lumo"
AVO ERI1 SA PU3 VASERT VACACIB

© Riikka Lehtosalo
 Nyt olisi edessä jonkin mittainen tauko ennen ryhmäkehien alkua. Kävin siis kuvaamassa Jenkit ja Riikan, joka esitti valloittavaa gordoninsetteriä. Galleriaan pääsee tästä.
Tässä välissä oli myös koko päivän ihanimmat sade/raekuurot, kiitokset siis Riikalle ja Tuomakselle sadesuojasta, heidän korvaamattomassa teltastaan, jonka ansiosta säilyin sopivan kosteana, mutten liian märkänäkään! :-D

Siirryin etsiskelemään Assia joka piti matkassaan nahkaa jonka esittäisin Timonan kasvattajaryhmässä. Viggo, virallisemmin Timonan Viking Viggo oli oikein energinen ja _perso_ nuori herra. Yhteistyö sujui ihan mallikkaasti ja Mirella ehti räpsäisemään tämän kuvankin meistä, kiitoksia!

© Mirella Hildén
Kokoonnuttin BIS-kasvattajakehillä pehkojen taakse. Arvostelemassa oli suomalainen Paula Heikkinen-Lehkonen. Kokemus oli sinänsä haastava, mutta kehässähän on aina hauskaa :-) Valitettavasti emme päässeet tällä kertaa osingoille, mutta Timonan kennel keräsi kuitenkin menestystä jälleen kun kaunis Pipsa meni ottamaan RYP3 sijan ykkösryhmästä, onnittelut omistajalle ja kasvattajalle!

© Mirella Hildén
Vihdoin päivä paketissa. Siskon kämpille lepäämään ja muokkaamaan kuvia. Sunnuntaina uusi koitos ja uudet kujeet. Siitäkin tulossa pian päivitystä.

TO BE CONTINUED....

1 kommentti: