perjantai 20. heinäkuuta 2012

Oulu KV 15.7.2012 Sunnuntai

Päivä lähti hieman aurinkoisemmissa merkeissä liikenteeseen ja minäkin sain nukkua hieman pidempään. Tähtäsin matkani paikalle 11:sta ja sain samalla 40minuutin aamukävelyn auringon paahteessa :-)

Kävin luovuttamassa Saanalle junior handlerin Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin piirinmestareille lahjoitetun taulun haikein mielin. Hienoja muistoja tulvi mieleen viime vuodelta ♥ Vaan olipa uusikin piirinmestari oikein taitava nuori nöffihandleri, hänelle valtavasti onnea! Kuin myös Janskulle osarivoitosta ja Kassulle kakkossijasta upealla esityksellä, on meillä Suomessa hienoja nuoria koiranesittäjiä!

Kävin pikakierroksen handlattavien omistajien luona ja jäin muuttikehille porisemaan Piian ja Katin luokse. Venus-neitokaisenkin näin ihka ensimmäistä kertaa ja pitihän sitäkin saada kokeilla, kunnon belggarisesotus :-D

hirttosilimukka
Olettamani esitettävien handlausjärjestys ei sitten mennytkään ihan niinkuin piti. Ryntäilin westiekehille jossa pääsin esittämään valloittavan Günther pojan (Starring Immer Bereit) avoimessa luokassa, jossa oli lisäksi kaksi muuta kilpakumppania. Tuomarina toimi edellispäivänä jenkkejäkin arvostellut hidas tuomari Maria Dekaristou Kreikasta. Onneksi terhakka kehäsihteeri pisti hieman vauhtia ;-)


© Katriina Mäenpää

Yhteistä säveltä haettiin koko kehän ajan, mutta selvittiin kunnialla kuumuudesta huolimatta. Tulokseksi AVO ERI2 SA ja paras uros luokassa ei sijoitusta. Viimeinen serti oli hakusessa, mutta tällä kertaa se ei matkaan tarttunut, mutta kaikki oltiin silti ihan tyytyväisiä melko puhtaaseen suoritukseen niin vähällä tutustumisella/harjoituksella :-)

© Katriina Mäenpää

© Katriina Mäenpää

© Saana Pirinen


 Kaksi alinta kuvaa myöskin © Saana Pirinen

Kesken kehän minulla alkoi kännykkä soimaan ja huomasin, että Leena soitti mäykkykehiltä. Jouduin tietysti painamaan punaista luuria ja toivoa vain ehtiväni kehään. Heti kun olin poistunut Köntsän kanssa kehästä, soitin takaisin ja eräs tyttö kertoi Leenan jo olevan kehässä. Noiduin mielessäni ja samaan aikaan katsoin muuttikehälle jossa uroksia jo arvosteltiin. Ei muutakuin tuulispäänä sinne. Tarkoitukseni OLI esittää Maijan kasvattinarttu vielä westieissä avoimessa luokassa, mutta eihän minulla ollut aikaa. Siispä Piian luokse, namit taskuun, numerolappu hihaan ja suoraan kehään.

Muuteilla oli tuomarina Marja Talvitie ja joku harjoitusarvostelija, jäi täysin hämärän peittoon kuka tämä nainen oli. Elwis (Jiepeer´s Tingiyok)  on minulle entuudestaan tuttu koiruus, joten esiintyminen meni ihan mukavasti.

© Kati Mäkeläinen
© Piia Borén
Tulokseksi saatiin EH2 turkittomuudesta yms muista muutamasta virheestä. Elwikselläkin puuttuu enää se yksi serti.... Sen metsästäminen siis jatkukoot!

Seuraavaksi siirryin mäykkykehille jossa Leena tulikin kehästä jo ulos ROP, SERT ja CACIB ruusukkeet kourissa. Isot onnittelut vaihdettiin, lähdettiin kahville, otettiin palkintoposet ja sovittiin että minä veisin Bellan ( virl. Ravnsager's Anna Bella Akasut) ryhmäkehiin.
Bellahan on esiintyjänä luonnonlahjakkuus vaikka ikääkään ei ole nimeksikkään. Esiintyi oikeastaan vapaasti painoa siirrellen, ei minun tarvinnut juuri jalkoihin kajota :-)


Nelosryhmästä kuusi mäykkyä yhdeksästä oli päässyt kilpailemaan. Tuomarina toimi Bellankin ropiksi laittanut ruotalainen Ann Carlström. Alkuun hän puotti kaksi pois, jonka jälkeen aloitti sijoittamisen.
Neljänneksi ylsi pk. mäyräkoira. Kolmanneksi lk. mäyräkoira. Jäljellä me ja pk. kääpiömäyräkoira. Kunniakierros ja näin punainen ruusuke ojennetaan meille. Ilmeeni olisi ollut taas ikuistamisen arvoinen....
Bellan käytökseen ja esiintymiseen olin enemmän kuin tyytyväinen, tämän neitokaisen kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä!

© Saana Pirinen
Pieni breikki jonka jälkeen takaisin odottelemaan BIS kehän alkua kokoomakehään. Tuomarin kunnian sai jo lauantaina tutuksi tullut Arne Foss, Norjasta. Bella oli jo todella väsynyt joka paistoi esiintymisestä. Kierrettiin vielä kunniakierros jonka jälkeen ansaitusti sijoittuneet koirat kutsuttiin sisään ja Bissin vei kaunis azawakh.

Takana on kyllä kertakaikkisen upea viikonloppu, ei voi kuin kiittää koirien omistajia ja heidän antamaa luottamustaan, sekä uusia tuttavuuksia ja ystäviä laadukkaasta seurasta, kuvista, kaikesta...Niin ne koirat meitä kummasti yhdistää, en muistanutkaan että tämä harrastus on näin ihana ♥ Spessukiitokset siskolle taas majoituksesta ja ruokkimisesta, oot korvaamaton!
Seuraavaksi suuntana onkin Kemi KV lauantaina ja sunnuntaina suunnataan Paltamon ryhmikseen. Siellä tutut nähdään ja päivityksiä on taas tiedossa! :-)

Handlausgalleriakin sai täytettä ;-)  I can handle it

2 kommenttia:

  1. Näyttävän näköisiä esitettäviä!

    Hei, jos muuten haluat joskus testata oikein haastavaa esitettävää, niin Ronjaa saapi kokeilla :D

    VastaaPoista