perjantai 31. elokuuta 2012

Handlaushommissa (Kälviä & Rollo)

Taas oon vähän venähtänyt päivittäminen ja näitä olis jonossa oottelemassa... Siispä laitan pari postausta samaan syssyyn.

 18.8.2012 Kälviä RN

Lämmin syyspäivä, isot kehät nurtsilla ja hymyileviä ihmisiä...:)

Jälleen dreeverihommissa, ilmoitettuja 9kpl. Ensimmäisenä kehään Voiton (Black Happies Örkki) kanssa. Alunperin tuomarina piti olla Sakari Poti, mutta vaihtoon olikin valittu Marianne Holm johtuen ilmeisesti Potin suuresta ajokoiramäärästä. Hän oli hyvin perusteellinen ja suhteellisen tarkka, kävi koiran läpi ja piti tiukkaa linjaa mm lihaskunnosta ja liikkeistä. Oikein hyväntuulinen ja puhelias tuomari :)

Voiton esiintymiseen olin erittäin tyytyväinen ja saatiin tuomariltakin positiivista palautetta.
JUN ERI1 SA PU1 SERT.


© Piia B.

Koiranvaihdos ja tilalle Karioonhiiren Lulu, junioriluokan ensikertalainen, iloinen ja sosiaalinen trikkinarttu. Esiintymisessään ehkä vielä vähän malttamaton mutta potentiaalinen kyllä. Tuomarin mukaan vielä tarvitsee aikaa täyttyäkseen. Tulokseksi saimme JUN H.Jälleen pikainen koiranvaihdos ja saan kunniakseni esittää vanhan tutun, Black Happies Ådessan joka on vaihtanut paikkaa uudelle omistajalle. Hilma oli kehittynyt valtavasti ja perinyt täysin isänsä (Köykän Hasu) pään. Avoimessa luokassa kävimme pyörähtämässä ERIn arvoisesti jääden luokkakakkosiksi ilman SA:ta.
Siispä vielä ROP-kehä olisi edessä PN1:stä vastaan. Kierrettiin pari kertaa kehää ympäri, seisotettiin, tuomari teki päätöksensä ja ojensi meille punakeltaisen ruusukkeen, jippii! Voitto parantaa esiintymistään kerta kerralta.Piia oli mun viihdeseurani koko pitkän pitkän iltapäivän. Ryhmäkehien alkuun tuntui kestävän ikuisuus. Kuitenkin viimein Potin arvosteltua kaikki suomenajokoirat + muutaman muun pääsimme pyörähtämään "isossa kehässä", jossa oli 6 ryhmästä huikeat kolme osanottajaa :D Beagle sijoitettiin kolmanneksi ja luonnollisestikaan suomenajokoirille tässä ryhmässä ei kukaan pärjää niin jäimme toisiksi. Mukava palaute saatiin kuitenkin Sakarilta joten tuloksesta ei voi valittaa. Otetaan vielä huomioon, että Voitolla on ollut kiva putki: 3x SERT, 3x ROP, RYP4, RYP3 ja RYP2 tulokset, peräkkäisistä näyttelyistä. Hän ei siis tälläkään kertaa tehnyt pettymystä ja toi kirjaimellisesti Voiton kotiin ;) Lähdetään kokeilemaan onneamme myös HeWiin ja Voittajaan, saas nähdä saadaanko sieltä tuliaisia vai pelkät paperit kouraan...

Näyttelyn jälkeen nousi mielenkiintoiset keskustelut meikäläisistä ja koirasta, mutta noh- en ala niistä sen enempää jauhamaan. Ollutta ja mennyttä. Täytyy vaan sanoa, että on ne ihmiset joskus pikkusieluisia varsinkin näissä koirapiireissä.


© Annchristine Johnsson

26.8.2012 Rovaniemi RN


Lähdin matkaan Satun kyydissä Oulusta siskon luota jo aamuvarhaisella. Jälleen sää suosi meitä koko näyttelyreissun ajan. Oltiin ensimmäisiä osanottajia koko näyttelypaikalla. Saksanpaimenkoirat alkaisivat heti kymmeneltä ja minulla olisi ihan uusi tuttavuus handlattavanani: seefferi Onni (virallinen nimi on minulle vähän mysteeri) tulisi esiintymään avoimessa luokassa ensimmäistä kertaa. Treenailtiin ennen kehän alkua ja totta vie, ei ole meikäläisen tarvinnut aikaisemmin siihen malliin juosta :D Pieni postimerkin kokoinen kehä osoittautuikin moisen ikiliikkujan kanssa varsin haastavaksi ympäristöksi juosta, joten handlaamiseeni en ollut järin tyytyväinen. Sakuja taisi olla ilmoitettu reilut 30 ja tuomarina vanha allrounder Hans Lehtinen. Hän piti Onnia H:n arvoisena tuona päivänä viitateen liikalaihuuteen ja kapeuteen. Tästä voidaan olla montaa mieltä... Kokonaisuutena tuomari piti hieman erityyppisistä rotunsa edustajista.
Mutta Onni on mahtava! Kokemuksena tällaisen rodun edustajaa oli erittäin miellyttävää kokeilla- toivottavasti myös tulevaisuudessa :)

Siirryimme aussiekehälle, jossa esitettävinä olivat vuorossa jo tutuksi tulleet Bruno ja Ava. Koiria oli muistaakseni ilmoitettu 13 ja tuomarina toimisi Elina Tan-Hietalahti. Sertiähän sieltä lähdettiin hakemaan, mutta.... ROPpia ei jaettu ollenkaan, kaksi sileää eriä ja loput hylsyn ja eh:n väliltä. Ausseja oli paikalla hyvinkin kirjavasti, mutta yksikään ei tällä kertaa riittänyt tuomarille SA:n arvoiseksi.

Brunolle käytiin hakemassa H, kuulemma häiritsevät mittasuhteet, takakorkea ja niin edelleen. Oli arvostelussa jotain hyvääkin, mutta ei tarpeeksi erin saamiseksi- sanotaanko näin. Yhteistyöhömme olin äärettömän tyytyväinen, se vain paranee kerta kerralta ♥Avan kanssa kävimme näyttäytymässä avoimessa luokassa. Tuloksena EH ja luokan kakkossija. Ihan jees näin tiukalta tuomarilta, mutta hassuja kommentteja tästäkin arvostelusta löytyi. Myös Avan kanssa esiintymiseen olin todella tyytyväinen ja tästä saatiin maininta arvosteluunkin, neiti seisoi kuin patsas konsanaan ♥Näyttelypaikalla ei siis kovin kauaa tuloksista johtuen tarvinnut viipyä, mutta päivä venyi siitäkin  huolimatta iltaan, matkaa kun karttui ihan mukavasti.

Isot kiitokset ihanille omistajille koirienne luottamisesta käsiini sekäkyytimiehille&naisille ym avustajille, jotka tekevät aina näistä matkoista mahdollisia :-)

2 kommenttia:

  1. Hei sulla kun näyttäis olevan kokemusta tosta dreeverien esittämisestä näyttelyissä, niin olisko sulla antaa mitään neuvoja dreeverin esittämiseen? :) Oon viemässä yhtä 10kk ikäistä dreeveriä näyttelyihin vajaan parin viikon päästä. Se on sekä mulle että koiralle ensimmäinen kerta näyttelyissä, niin vähän jännittää kun en ihan hirveesti näistä jutuista tiedä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Janina! Autan mielelläni, laita mulle vaikka säpöä tai laita oma säpösi tulemaan niin ollaan sitä kautta enemmän yhteyksissä :-) johanna.lahtinen@hotmail.com

      Poista