lauantai 6. lokakuuta 2012

16.9 Kokkolan PN

Syvimmät pahoitteluni pitkästä postaustauosta ja viivästymisestä. Kirjoitukset ja koeviikko ovat vieneet voimavaroja, sekä futsalin uudelleen aloittaminen on tehnyt arjesta taas huomattavasti kiireisempää.

Muutama viikko sitten kävimme kauan odotetussa Kokkolan pentunäyttelyssä isolla Black Happies- kokoonpanolla. Menossa mukana kuusi siperianhuskypentua (Wiiman pentuja kolme, samoiten Nancyn pentuja loput kolme), Heikin ja Katin yhteisomistus karhukoira, sekä Anna-Maija tuli omin kyytineen enkkusetteripennun kanssa.

Kehän laidalla juteltiin hyvässä hengessä ja vaihdettiin kuulumisia. Pennut olivat kehittyneet valtavasti ja kaikki olivat hyvin erityyppisiä. Karvanlaaduissa oli eroja, samoin luuston vahvuuksissa, liikkeissä ja koossa, sekä koirien temperamenteissa.

Typerykset ei tajuttu ottaa ulkona hyviä yhteiskuvia kun sääkin suosi. Nyt kaikki kuvat ovat juuri sennäköisiä kun vain voivat hallissa otettuina olla...

Hiskeissä uroksia oli ilmoitettu kaksi, molemmat Wiiman pentuja. Itse esitin Ricon (BH Dixon) ja Piia esitti Einin puolesta Röllin (BH Dylan), ISO kiitos :-) Tuomarina toimi tiukaksi todettu Markku Kipinä.

Rico oli aika vallaton miehenalku, remmiä oli kiva jyrsiä, antaa tassua ja ottaa muutama pomppu.
Hampaiden katsomisesta ei oikein tykännyt ja ihmeksemme tuomari sanoi, että toinen kives ei ole laskeutunut. Jää nähtäväksi laskeutuuko tuo vielä vai onko toivo sen suhteen menetetty. Onneksi se ei vaikuta koiran elämänlaatuun millään tavalla :-)


Arvostelu: "Ryhdikäs ja turhan järeä. Vallattomasti käyttäytyvä uros, jolla voimakas otsapenger. Säkä saisi olla korostuneempi. Voimakkaasti kulmautunut takaa. Muhkea karva. Selälle kiertyvä häntä. Liikkuu riittävällä sivuliikkeellä, mutta edestä turhan vaappuvasti. Toinen kives laskeutumatta."

PEK-

Rölli ja Piia liitelivät kauniisti kehässä. Oli ilo huomata kuinka Rölli on perinyt äitinsä upeat liikkeet. Ja kehäkäytös oli kohdillaan vaikka tämä olikin poitsun eka koitos!


© Samu S.
Arvostelu: "Erittäin lupaava kevyellä vaivattomalla askeleella liikkuva tasapainoisesti rakentunut ryhdikäs uros. Hyvät päänlinjat, hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta. Hyvä ylälinja ja häntä sopiva raaja luusto ja tasapainoiset kulmaukset."PEK1 KP VSP-PENTU


Nartut vas. oik. Iines, Ihku, Halla ja Minni
Narttuja olikin sitten loput neljä. Iines (BH Diamond) oli nartuista ainut Wiiman jälkeläinen. Menimme ensimmäisinä kehään. Olin yllättävän tyytyväinen kehäkäytökseen harjoituksen määrään suhteutettuna. Iines oli reipas ja motivoitunut. En odottanut tuloksista järin kummia, mutta tuomari tykkäsi sittenkin...


Arvostelu: "Lupaava pentu, jolla hyvät mittasuhteet ja raajakorkeus. Hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta ja kaula. Hyvin kulmautunut takaosa. Eturinta saa täyttyä. Lupaava turkki. Hyvä häntä. Kevyt askel, vielä hieman kapea takaa ja edestä."

PEK1 KP ROP-pentu

Halla ja Ihku kävivät tässä välissä kehässä. Hallaa moitittiin kehäkäyttäytymisestä, mutta muuten tuomari tykkäsi valtavasti. Ihku taas oli tuomarimme mieleen luuston vahvuudeltaan rajamailla.

Ihku PEK3 ja Halla PEK2- siskokset
Veera kävi vielä Minnin (BH Estelle) kanssa kehässä pyörähtämässä. Molempia taisi hieman jännittää, mutta hienosti Veera sai ensikertalaisen koiranpennun pyöräytettyä kehässä.Arvostelu: "Kaunisturkkinen, femiininen pentu, jolla hyvät pään linjat ja hyvä purenta. Hyvin kulmautunut takaosa. Hieman luisu lantio. Vahva hieman lyhyt rintakehä. Avoimemmin kulmautunut etuosa. Vielä hyvin pentumaiset liikkeet. Askellus saa tasapainottua. Miellyttävä luonne."

PEK4

Oli vuorossa ROP-kehä. Rölli olisi mielestäni ehdottomasti ansainnut voiton, mutta jostain syystä Kipinä piti Iinesta paremman arvoisena. Ei tuloksesta tietenkään passaa valittaa, mutta jos oman mielipiteen saa esittää niin Rölli oli huomattavasti kehittyneempi.

Koottiin vielä kasvattajaluokka josta jätettiin ulkopuolelle Rico ja Minni. Yllättävän hyvin pennut toimivat ryhmässä, vaikka piti juosta peräjälkeen ja seistä vierekkäin :-) Arvostelukin oli mukava!

Rölli, Ihku, Iines ja Halla
"Ryhmä laadukkaita pentuja kahdesta yhdistelmästä. Ääriviivoiltaan näyttäviä, hieman eroja vahvuuksissa. Hyväilmeisiä päitä. Kauniita sivuliikkeitä ja hyvänlaatuisia turkkeja. Miellyttävä ryhmä, onnittelut kasvattajalle"

KP1 ROP KASV


Tähän väliin kävin pyörähtämässä Taikan (vir. Taikatiuku) kanssa kehässä. Taika ei siis ole Black Happies- kasvatti, mutta kuitenkin menossa mukana ja rodultansa karjalankarhukoira. Kehäkäytöksessä on huomattavasti parannettavaa ja muutaman viikon päästä olisikin jo Seinäjoki KV, iiks!
Arvostelusta mulla ei ole tietoa, mutta KP1 VSP-pentu napsahti ihan ansaitusti. Uros oli lopulta päivän BIS3 ;)

Anna-Maija kävi Fannin (englanninsetteri BH Fast'n Famous) kanssa pyörähtämässä kehässä hienoin tuloksin: KP1 ROP-pentu ja iltapäivällä vielä RYP3, mahtavaa!

Iineksenkin kanssa käytiin ryhmäkehässä, mutta emme odotetustikaan tasokkaasta ryhmästä saaneet sijoitusta. Sen sijaan kasvattajaryhmänä kävimme nappaamassa BIS3:sen. Ryhmiä taisi olla 6-8, ei oikein tarkkaa muistikuvaa.


Lopuksi vielä ISO KIITOS kasvatinomistajille ja handlereille sinnikkäästä työstä. Päivä venyi pitkäksi, mutta silti jaksoitte olla kärsivällisiä. Oli upeaa saada teidät noin isolla joukolla paikanpäälle :-)

1 kommentti:

  1. Mekin oltiin siellä Frida welshin kanssa, taisin nähdäkkin noita sinun koiriasi kehissä :)

    VastaaPoista