sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Helsinki Winner 2012

Viikko myöhässä ollaan taas. Reissummehan meinasi peruuntua vielä hetkeä aikaisemmin, mutta onneksi saatiin autoasiat järjestettyä ja kaikille tuli hyvä mieli :-)

Matka taittui yllättävän nopeasti neljän henkilön poppoolla. Pikkuveljeni jätettiin Vantaalle serkkumme luokse viettämään viikonloppua ja muut jatkoimme matkaa hotelli Hellsteniin Espooseen. Huone oli tilava, vaikkakin tyyliltään kakkosluokan hotelli, mutta koirien kanssa enemmän kuin pätevä. Meidän mettäkoirat (Taika karjalankarhukoira ja Voitto dreeveri) osasivat olla ihmeenkin kaupunkilaisia, vaikkeivat vastaavaa olleetkaan ennen kokeneet. Ilta meni leppoisasti suunnitellen seuraavan päivän aikatauluja muutamien yömyssyjen kera.

Aamuksi olimme tilanneet tilataksin (:D) jolla menimme kamoineen päivineen messariin. Koimme sen helpoimmaksi vaihtoehdoksi, vaikka vähän enemmän jouduttiinkin pulittamaan. Löysimme melko pian sisältä itsellemme mukavan "kolon" jonne majoittuimme.

Karjalankarhukoirapentuja oli yksi narttu Taikan lisäksi. Tuomarina toimi Pekka Teini. Mun ja Taikan kehätyöskentely oli hiukan surkuhupaisaa, remmikin lähti välillä kädestä, mutta kukaan ei sitä kuulemma huomannut ja Taika tottuneesti juoksi vierellä :)


Pekka käveli luokseni ja tuli rapsuttelemaan Taikaa. Hän aloitti jotenkin että..."Tässä on ihan valtavan upea narttu, jolla on kaikki kohdallaan..." Hän totesi että valkoista väriä on paljon, mutta sallitun rajoissa ja kertoi, että yleistuomarit jotka eivät perinpohjaisesti rotumääritelmää ymmärrä- tulevat siitä rokottamaan. Liikaa sitä ei kuitenkaan hänen mukaansa ole ja väri on vielä kauniisti asettunut, niin ettei se riko manttelia.


"Keskik. vahva ja hienosti liikkuva narttupentu. Vielä hieman kiilamainen pää, upea runko, t
asapainoiset raajat. Kaunis karhea karvapeite, väri 60/40, liikkeessä vielä pennun löysyys, mutta askelpituutta löytyy jo. Upean itsevarma käytös, tämä koira omaa ulkomuodollisesti korkean odotusarvon." PEK1 KP ROP-pentu

Tulin hyppelehtien ulos kehästä, oli se sen verran painavaa sanottavaa mettäkoirapuolella arvostetulta tuomarilta, tullaan kyllä hänelle viemään uudemmankin kerran ensi vuoden puolella kunhan virallisiin luokkiin päästään :)

Siirryimme viereiseen kehään jossa tuomarina dreevereillä toimi Leila Kärkäs. Retsoneita oli ilmoitettu yhteensä 11, joista uroksia oli 4. Esiintyminen ei mennyt meillä tälläkään kertaa järin häävisti. Pariin otteeseen sain Voiton juoksemaan sen oikealla draivilla, mutta sillä on joku kammo kaikista pannoista mitä sen kaulassa pidetään. Jotenkin mun pitäis saada sen esiintymiseen lisää varmuutta.


Samassa luokassa meidän kanssa oli viime vuoden voittaja. Uros oli paljon kookkaampi, niinkuin kaikki muutkin urokset. Voitto näytti pikkupirpanalta niiden rinnalla :) Sen verran hyvin me kuitenkin suoriuduttiin, että tuomari osoitti meidät nuorten luokan ykkösiksi SA:n kera. Tästä jatkettiin paras uros-luokkaan jossa vastassamme oli valio. Näin ollen jäimme kakkoseksi, mutta serti napsahti!"Erinom. mittasuhteet omaava uros, jolla hyvin kulmautunet raajat. Pää saa vielä vahvistua, samoin rintakehä. Oikealinjainen pää. Aavistuksen karkea otsa. Lumikirsu. Erinom. kaula, ylälinja ja häntä. Hyvä eturinta ja luusto. Melko suorat eturaajat. Erinomainen liike. Hyvä karva ja miellyttävä käytös." NUO ERI1 SA PU2 SERT VACACIB

Kehien välissä ehdin käydä tutustumassa ruotsalaiseen chihukasvattajaan ja tapaamassa tuttuja. Sain myös testata elämässäni ensimmäistä kertaa kahta chihuahuaa, molemmista karvanlaaduista. Siinä jos jossain haastavia handlattavia! Kehään en niiden kanssa ehtinyt koska dreeverit menivät päällekkäin ja aamulla gronttujen päälle menivät karhukoirat. Se siis siitä mun aikataulusuunnitteluista.

Piipahdettiin haskikehällä tervehtimässä Victoriaa ja Devanaa. Neiti oli oikea herkkusuu ja huomasi kyllä, että raajat olivat kasvaneet ennen muuta kroppaa ;) Enemmän aikaa niin hyvää tulee!
Heidän tuomarinaan oli Leif Herman Wilberg, joka on tunnettu tiukkuudestaan. Kyseinen tuomarihan antoi Wiimalle toissakesänä sertin Kokkola KV:ssa ropin kera, mutta Devana oli hänelle H:n arvoinen tuona päivänä. Tässä vielä arvostelu, joka on itseasiassa pitkälle hyvinkin paikkansapitävä:


"Good type and size. Still very immature and a bitt leggy. Feminine head. Nice ears and eyes. Rather snipy muzzle. Good reach of neck. Needs more front angulation and still very light in body. Slightly steep croup. Good hind angulation. Needs more bone for size. Good feet. Moves well sideways but should be firmer coming and going. Good coat." JUN HVielä hiskikehän jälkeen pääsin piipahtamaan cirnecokehällä parasnarttuluokassa ihanan italiantuonnin "Tirsan" kanssa ilman sijoitusta ja Vespinja's kasvattajaluokassa Peltolan Annikin koirien kanssa, tuloksena KP1 :) Valitettavasti meistä ei yhteiskuvia löytynyt, mutta ehkä ensikerralla jos pääsen vielä mukaan messiin!

Lopulta päivän päätteeksi suunnattiin jälleen taksilla kohti hotellia ja minä nukahdin melkein samantien muutaman tunnin päiväunille. Tästä olisi hyvä jatkaa seuraavan päivän koitoksiin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti