keskiviikko 30. tammikuuta 2013

KoirakirjallisuuttaKirjallisuus on aina ollut yksi harrastuksistani. Hyvään romaaniin tai dekkariin saa tyhjättyä aivot päivän askareista ihan toiseen maailmaan. Kirjat myös opettavat.
Ala-aste ikäisenä minulla saattoi olla yli 40 kirjaa lainassa kirjastosta. Hyvin pitkälle ne käsittelivät eläimiä. Tietokirjallisuuttakin kului, mutta vain lähinnä koirakirjojen puolelta. Sieltä ei jäänyt yksikään kirja lukematta, 500 sivuiset rotukirjatkin kahlattiin kannesta kanteen ja sanasta sanaan loppuun saakka. Koirakirjallisuuden suhteen olen siis kaikkea muutakuin nirso!

Omasta hyllystä kirjallisuutta löytyy säälittävän vähän. Nekin vähäiset on ostettu kirjastosta, kirpputorilta tai saatu lahjaksi. Nämä kirjat käsittelevät yllättäenkin koiria.

Yksi kirjoista on varmaan lapsille suunnattu Koirani ja Minä, jota voi itse täytellä päiväkirjanomaisesti.
Niin kutsutuiksi oppikirjoiksi voisi laskea Suuri koirakirja, Koiranomistajan kootut kysymykset, Kouluta koiraasi ja Koiratemppuja. Opettavaisia kirjoja mukaan luettuna kokemuskertomukset ovat Koirat apuna ja Kansainvälinen kasvattajakirja, josta kerroinkin jo aikaisemmin blogissa.
Romaaneja löytyy kolmisen kappaletta: Koirani Tulip, Sulo tuli taloon ja Pöllöhilloa. Näistä ensimmäinen on vielä jäänyt lukematta.
Kermana kakun päällä löytyy yksi ainut rotukirjani: Chihuahua (kuinka koomista, että omasta hyllystäni löytyy tällainen?). Tähänasti kaunein näkemäni rotukirja.

Mikäli lukijoita kiinnostaa erityisesti jokin näistä kirjoista, voin tehdä blogiin oman arvioni kyseisestä opuksesta. Tämä oli vain kevyt katsaus kirjahyllyni sisältöön, josta kerron tarvittaessa mielelläni lisää!

10 kommenttia:

 1. Tilasin tuossa pari päivää sitten itelleni tuon Kansainvälisen kasvattakirjan, alkoi nimittäin kiinnostamaan se kirja sinun blogipostauksen jälkeen :D
  Samalla tilasin "Lepoa tassuille" ja "Koiran sairaudet" kirjan. Harmittaa kun huomasin tilauksen jo tehtyäni, että koiran hieronnasta oli laajempikin opus, "Koiran lihashuolto". Pitänee tilata sekin jossain välissä.

  Aion pölliä ideasi ja teen jossain välissä omaan blogiin postauksen hyllystä löytyvistä koirakirjoista, pienien arvostelujen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Good choice Stuge!
   Mulla kans houkuttais tuo Koiran lihashuolto, oon sen joskus jossain nähnyt...
   Mielelläni luen postausta sinunkin kirjoistasi, kiva jos aihe on kiinnostava!

   Poista
 2. Munkin pitäisi hommata tuo kansainvälinen kasvattajakirja, meinasin tilata sen iskälle joululahjaksi (oma lehmä ojassa.. :D) Mutta se sitten jäi niin viimetipalle etten tilannut. Pian sillä ois synttärit.. ;)

  Itsekin voisin varastaa sun idean, koska multa löytyy hyllystä tosi paljon koirakirjoja. Sukulaiset aina muistaa mua kaikella koira-aiheisella, mikä sinänsä ei haittaa koska rakastan lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna suosittelen! Siitä on varmasti hyötyä! Idea on käytettävissäsi ;)

   Poista
 3. Hei kirjoita kuule ihmeessä noista lukemistas kirjoista jonkinmoista arviota & yhteenvetoa omalta kantiltasi! :)
  Meikäläinen ainakin lukis oikein mielellään ja tietäis vähän että mitä kirjoja sitä kannattaa seuraavana suunnata lukemaan.

  VastaaPoista
 4. Suosittelen lämpimästi tuota Koiran lihashuolto-kirjaa. Paljon asiaa selitettynä niin, että näinkin yksinkertanen ko minä ymmärtää. :,D ja paljon hyviä kuvia.

  Ite oon tota kasvattajakirjaa haaveillu, ideoita mistä kannattaa edullisimmin katella? (joskus ko kattelin, ni ei tahtonu vielä löytyä..)

  VastaaPoista
 5. http://hokuiggy.blogspot.fi/
  Haaste! :)

  VastaaPoista
 6. http://dragonkora.blogspot.fi/2013/02/haaste.html Haaste!

  VastaaPoista
 7. Itselläni ei ole koiraa, mutta työpaikallani on oikein näyttely koirista kaunokirjallisuudessa.

  VastaaPoista