lauantai 27. heinäkuuta 2013

Oulu KV 13.-14.7.2013

Oulun kaksipäiväiset on koettu varsin mainiossa seurassa ja kohtalaisen hyvässä säässä (kerrankin!). Kiitokset Iralle ja Emmalle, Kirsille, Anitalle, Päiville, Mirellalle ja Assille, sekä muille jotka tästä listasta nyt taisivat unohtua!

Molempina päivinä ajelin aamutuimaan Äimärautiolle Ari-karhukoira ainoastaan seuranani. Päivät olivat varsin pitkiä, sillä hoidettavanani oli vielä siskon eläintarha kotikunnilla ennen näyttelyyn lähtöä ja sen jälkeen. Sinnitellen, kahvia kitaten litratolkulla viikonlopusta selvittiin kunnialla.

LAUANTAI

Alkoi australianpaimenkoirilla joilla tuomarina oli Theo Leenen Belgiasta.
Vakiohandlattavat saivat tällä kertaa seuraavia tuloksia: Wolfhouse-Caratia November Rain "Tomu" JUN EH4, Wolfhouse-Caratia Lincoln "Bruno" AVO ERI3 ja Forest Star's Exotic Emmanuel "Aava" AVO EH.Aussiet ja karhukoirat menivät päällekkäin joten onnekseni Ira otti Arin hoiviinsa ja kävi esittämänsä tämän tuloksella JUN ERI1. Tuomari (Marjatta Pylvänäinen-Suorsa) oli pitänyt jätkästä kovasti, mutta turkittomuus häiritsi liiaksi, jonka takia SA:ta ei liiennyt. Hauskaa, että Ira thö ärrierhändler sai käsiinsä jotain isompaa ja ööö ...maalaistollompaa?Siirryin papillon kehälle, jossa pääsin tutustumaan uuteen karvakuonoon. Cute Collection's Mister Gelvin oli varsinainen viihdyttäjä ja ilopilleri (komeakin vielä!), jonka kanssa tultiin nopeasti juttuun. Esittäminen vaati hiukan taktikointia ja hillintää kaiken riemun keskellä. Tuomari Heine Martha nosti Gelvinin AVO ERI2:ksi SA:n kera, muttei mahduttanut enää PU-luokassa sijoittuneiden joukkoon. Kiitoksia Anitalle luottamuksesta! :-)

© Esa Hartikka


Tässä välissä sain kuulla, että huskykehällä Ginin pentu Black Happies Black Hurricane "Kuro" oli käynyt hakemassa ensimmäisen varasertinsä PU2 sijoituksella Mirellan ja Assin esittämänä :-) Hiskit arvosteli Laszlo Erdös.

Kuro JUN ERI1 SA PU2 VASERT
Assin kanssa pusuttelua :)

Siirryin tyytyväisenä valkkarikehälle, jossa myöskin oli vuorossa yksi vakioistani. Joshua Jewar Of The Heart Of Lothian "Lumo" oli (Kajaanin näyttelystä poiketen) varsin vallattomalla tuulella. Pääasiahan on, että kehässä pidetään hauskaa! Marjatta Pylvänäinen-Suorsa (tuomarinmuutos) antoi hauskanpidostamme huolimatta tällä kertaa vain EH1:n avoimessa luokassa.

© Krista Larinen

Näin omat handlattavat olivat lauantain osalta ohitse ja kävin vielä hakemassa Arska pojan Iran ja Emman hellästä huomasta. Karhukoiranpenska pääsi nimittäin junior handler koiraksi ja pääsivätpä Emman kanssa vielä jatkoonkin kovasta sakista! Harvemmin näitä karhunpaskiaisia nähdään tuolla kehänauhojen sisäpuolella junnujen käsissä. Tyylikäs pari ja rohkea valinta! Kiitoksia tytöt poikasen hyvästä hoidosta ja hienosta handlauksesta!
SUNNUNTAI 

Piti olla rauhallinen näyttelypäivä...Eniveis, leiriydyin Assin ja Mirellan upouuteen telttaan ja hengailtiin aamupäivä kaikessa rauhassa. Kävin Kuro-kasvatin kanssa pyörähtämässä kehässä toistaen edellispäivän tuloksen Marjatta Pylvänäinen-Suorsa tuomarinamme.

JUN ERI1 SA PU2 VASERT

Tästä raahauduin rutinoituneesti aussiekehälle, jossa tuomarinamme toimi Lazlo Izvan. Odotukset tuomarista eivät olleet korkealla edellispäivänä nähtyjen palkitsimisien ja sijoitusten perusteella. Uroksissa joka_ikinen sai SA:n. Niimpä olimme siellä koko poppoolla: juniorit, nuoret, avoimet ja valiot. Huvittavaa sinänsä kun joukossa oli tyypeiltään erilaisia koiruuksia....Nartuista neljä sai yhteensä EH:n, loput erinomaisen.

Tomu JUN ERI3 SA

Bruno AVO ERI3 SA


Aava AVO EH

Tuomari oli onneksi nopea ja juoksin tästä suoraan katsomaan karhukoirat. Olisin ehtinyt kehään itsekin, mutta Ira oli niin rakastunut Arskaan, etten kestänyt katsoa neitokaisen melkein vetistäviä silmiä pettymyksestä nähdessään, että ehdinkin huudeille :-D Irina Poletaeva arvosteli Aria pitkään ja hartaasti. Ari oli varsin laiska liikkeessä, kuumuus teki tehtävänsä. Hänen mukaansa poju oli vielä pentumanen ja (yllätys yllätys) karvaton. Tulos siis jälleen erinomainen ilman SA:ta. Jostain kumman syystä ilmestyi myös maininta: "erinomainen luonne" arvostelun loppuun...


Mä voisin alkaa treenaamaan tätä tyttöä mettäkoirahandleriks 8)

Jäätiin Assin kanssa ohimennen katsomaan junnuja. SM-osarissa ei säästeltykään sitten kyyneliä kun huomasin, että Emmahan se siellä kahden parhaan sakissa tipsutteli norfolkin kanssa. Emma julistetaan osarin voittajaksi ja kohta Ira hyppää kyynelsilmin syleilyyn. Itsellä kylmät väreet kulkivat pitkin kehoa kun muistelin sitä tunnetta, jota ei voinut vielä siinä hetkessä täysin käsittää. Nää on näitä lajin hienoimpia hetkiä :-) ♥

Suunnistettiin puolestaan nahkakehälle, jossa Assin ihana uros oli ollut jo SERT,CACIB,VSP. Hyvä Oivis ♥ Pääsin mukaan kasvattajaryhmään, jossa esitettäväkseni sain ihanan "Pipsan" (Timonan Walzing Wanessa). KP1:nen sieltä odotetusti tuli ja lopulta BIS-kasvattaja kisassa vielä 2. sija. Onnittelut siis Tuulalle! :-)


Päivän päätteeksi pääsin koettamaan onneani uuden rodun parissa. Lk. venäjäntoyterrieri Dankeros Lav Roflmao "Elmo" oli ollut ROP ja Ira värväsi minut viemään sitä ryhmäkehissä. Voi hyvä tavaton, että se oli pieni! Persoonana tosin mitä mainioin; perso ja tomera joten yhteistyö alkoi sujumaan helposti. Liikeessä juostiin edellä remmi pitkänä. Sijoitusta kovasta sakista ei liiennyt, mutta taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampana :-)

Asettelu vaiheessa...

Näin Oulu KV oli viimein plakkarissa ja siskolla taisin olla vasta puoli yhdeksän aikaan illalla...Uni tuli aika äkkiä ja uneksin jo seuraavan viikonlopun koitoksista Torniossa ja Ylivieskassa...

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä huisisti seurasta ja Arin luottamisesta mun käsiin ♥

    VastaaPoista