sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tornio KV 20.7.2013

Vastavuoroisuudeksi näin päin... Mirella kävi koukkimassa minut viimeperjantaina Hanne-siskoni luota Oulusta ja suunnistimme kaiken kestäneen Volvoparan kohti Oulunsalon koirapuistoa. Siellä juoksutettiin piskit ensihätään ja Assikin kävi morjestamassa, tarkoituksena suunnitella viikonlopun näyttelyitä.

Paineltiin kämpille nälissämme ja Mirella kokkasi ihanaa makaronilaatikkoa, jonka jälkeen iski totaalinen välikuolema (=päikkärit). Samalla pohdiskeltiin (kuten tavallisesti), että mitenhän viikonloppuna mahtaa menestystä tulla kun "vastassa" on kaksi suomalaista perinteistä käyttistuomaria....Siispä tuumasta toimeen, koiranpesulle ja nukkumaan.

6.30 soi kello, koukkasimme matkalta Assin ja pari nahkiaista kyytiin, jonka jälkeen menoks. Tornion parkkeeraustoimet oli ihan hanurista, mutta onneksi kehämme vieressä oli purkupaikka, josta tavarat saatiin nopeasti ja kätevästi purettua. Teltta pystyyn, häkit kasaan, koirat rauhoittumaan ja näyttelypäivä voi alkaa!

Australianpaimenkoirilla aloitettiin jälleen. Tällä kertaa mukana oli vain Tomu ja Bruno. Tuomarinamme mukava ruotsalainen Eva Eriksson. Kehään mentiin varsin avoimin mielin- pojat kun olivat bikineissä.
Tomulle jälleen sileä ERI. Poitsun mielestä teltta tai Jari Laakso olivat pelottavia :-D


Bruno oli tuona päivänä varsin pirteä, niinkuin viimeaikoina useampaan otteeseen. Namit kelpasi ja häntä heilui. Viihdyttiin kehässä! Tuloksena AVO ERI1 SA.Paras uros luokassa Tata kiiri valiona edelle, mutta sehän tarkoitti Brunon kohdalla viimeistä SERTIÄ ja VALIOITUMISTA! ♥ Viimeinkin! Lopputulos siis AVO ERI1 SA PU2 SERT VACACIB FI MVA (itseasiassa myös SE MVA)!

Handleri vielä vähän hämillään matkalla kakkospallille

New FI & SE CH Wolfhouse-Caratia Lincoln "Bruno" ♥
om. Kirsi Särkelä, Ivalo
Aussiekuvista kiitos © Minna Kurikka
Melko pian alkoikin siperianhuskyt viereisessä kehässä. Hannu Talvi arvostelemassa ja ilmoitettuja taisi olla 15, joista ainakin kolme narttua oli poissa. Junioriuroksia ei ollut muita kuin Black Hurricane "Kuro" Mirellan kanssa ja Black Torpedo "Topi" minun kanssani.


Mirella esitti Kuron hienosti ja poistui kehästä erinomaisen kera. Topille puolestaan näyttely oli debyytti, joten kehässä oltiin hieman ihmeissään. Ei ihan asetuttu aina olemaan paikoillaan, taikka annettu asetella jalkoja, mutta ERI saatiin ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä! Kilpailuluokassa Kuro oli turkkinsa ja etuosansa puolesta parempi, joten pääsi ykköspallille SA:n kera. Me saimme puolestaan arvostelun käteen, mutta emme muistele pahalla! Seuraavana päivänä uudestaan :-)

Paras uros luokassa taisi olla kolme tai neljä koiraa. Kuro johti letkaa alusta loppuun ja sijoittui ykköseksi. Siinä vaiheessa pääsi auttamaton huuto Assin kanssa ja saattoipa meistä jokainen pudottaa muutaman kyyneleenkin...Serti tulikin odottamattoman pian!

Nartuissa Devana esiintyi jälleen mallikkaasti Victorian kanssa ja sijoittui niukasti PN2:ksi Chiliway's Freyjalle. Kehästä ei ollut kuvia, mutta tällaisen ihanuuden sain käytettäväkseni:

Black Happies Devana NUO ERI1 SA PN2 VASERT VACACIB
om./© Victoria Ryytty

RP-kehässä Kuro jäi odotetusti kakkoseksi käyttöluokan nartulle, mutta jo vain oli tytöillä hymy herkässä!

ROP Chiliway's Freyja, VSP Black Happies Black Hurricane
Tuomari: Hannu Talvi
Black Happies Black Hurricane "Kuro" JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP
om. Mirella Hildén
© Assi Otamo

Ehdin Topin ja hiskinarttujen välissä käydä kehässä ihanan bordercollieuroksen kanssa. Virallisimmin Bentley Dark Jewel "Bentley" esiintyi tyylikkäästi Eva Erikssonin kehässä. Avoimesta luokasta haettiin erinomainen ilman sa:ta ja tuomari totesi syyksi karvattomuuden, vaikka muuten piti uroksesta kovasti :-) Kuvia en on ole meistä valitettavasti löytänyt, mutta laittelempa mikäli vastaan tulee...

Niimpä kehien jälkeen takaisin teltoille ja skumppapullo *poks! Assi oli ottanut matkaansa meille ihanaa skumppaa Oivan menestyksen kunniaksi, mutta saatiimpa kilistää maljaa myös Kurolle ja Brunolle!


Kotimatkalle mars. Assi ja Mirella tulivat yökyliin ja edessä oli vielä Derbin pesu...Huoneessani nukkui loppuillasta kaksi nahkiaista ja kaksi ylilatautunutta siperianhiskiä. Uni ei siis tullut helpolla, mutta onneksi vieraat saivat nukkua rauhassa toisessa huoneessa ;-) Siispä aamusesta kohti Ylivieskaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti