maanantai 29. heinäkuuta 2013

Ylivieska KV 21.7.2013

Pitkä, mutta onnistunut näyttelypäivä osui kohdallemme myös Ylivieskassa!
Jälleen samalla poppoolla oltiin matkanteossa: minä, Mirella, Assi, Kuro, Oiva, Noia ja Derbikin saatiin porukoiden mukana paikanpäälle myöhemmin iltapäivästä.

10.00 starttasi nahkat ja matkalla Assi oli jo kysynyt, että haluaisinko viedä Oivista. "No totta helvetissä!"
Jostain syystä mua hiukan jänskätti, mutta ihan kohtalaisella suorituksella kuitenkin näyttäydyttiin nauhojen sisäpuolella. Petra Junehall piti tiukkaa linjaa, mutta antoi kuitenkin ERI1 SA:n, sekä sijoitti PU-luokassa vielä neljänneksi varasertin kera! :-) Kiitoksia Assille tästä mahdollisuudesta, olen otettu ♥

Clingstone's Pillow Talk "Oiva" NUO ERI1 SA PU4 VASERT
om. Assi Otamo © Mirella Hildén

Vuorossa jälleen australianpaimenkoiria. Tuomarinamme muutoksen vuoksi Gunnel Holm.
Tomu koki tuomarin lähestymiset hiukan epäilyttävänä ja laittoi kopeloimisen ranttaliksi. Tuloksena siis JUN EH1, vaikka muuten tykkäsi kovasti.


Bruno pääsi ensimmäistä kertaa kilpailemaan valioluokassa. Tosin- tällä kertaa ainoana osallistujana. Kuitenkin tuomari nosti Brunon PU1:ksi CACIBin ja VSP:n kera :-)

(Kuvat on otettu Torniosta, mutta käytän muodon vuoksi tässä julkaisussa kun Ylivieskasta ei tullut onnistuneita :P © Minna Kurikka)
Mitäs sitten....Ainiin! Adalmiina Fordell pyysi tuuraamaan porkkarin esittämisessä, hänellä istellään oli junior handler kisat päällekkäin. Karhukallion Duottarbiegga "Nala" osoittautui oikeaksi sydäntenvaltaajaksi. Syystäkin haaveilen silloin tällöin tuosta poropaimenesta! Tyllero esiintyi reippaasti ja Esko Nummijärvi tuomaroi Nalan VAL ERI2:ksi :-) Kiitos Ada!

Seuraavaksi siirryttiin siperialaisiin. Alunalkaen koirat ilmoitettiin Marja Talvitielle, mutta vaihdossa oli tullut Esko Nummijärvi. Ilmoitettuja 17 ja lähes kaikki taisivat olla paikanpäällä. Junnu-uroksia ennen oli yksi pentuluokan narttu, ilman KP:ta. Mentiin Kuron ja Topin kanssa kehiin. Molemmilla JUN EH:t, Kuro 1. ja Topi 2. Hyvin samantyyppiset arvostelut, tuomari huomasi kyllä, että kyseessä oli veljekset :-)


Kuro JUN EH1
© Johanna Miettinen

Topi JUN EH2
 © Johanna Miettinen

 © Johanna Miettinen

Pikainen koiranvaihdos ja Derbin kanssa kehään. Olin jo suunnitellut näyttelyn perumista, rahatkin kun olisi saanut takaisin ja koiralla ei ollut piirun vertaa pohjavillaa. Vaan onneksi oli näitä ylipuhujia ♥
Nummijärvi juoksutti meitä minkä kerkesi, kuntohan siinä meikäläiselläkin oli jo rapistunut...


© Johanna Miettinen

Arvostelu kuului seuraavasti: "Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Kaunis pää. Kauniit korvat. Hyvä ylälinja. Hyvä hännänkanto. Hyvä rintakehä. Hyvät raajat. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite."

Piti melkein korvia kaivaa kun kuuntelin miten kauniita sanoja tuomari lateli yleisöllä. "Se saa kaikki mitä on saatavilla" AVO ERI1 SA PU1 SERT ja CACIB! Kilpailua ei siis PU-luokassa ollut.

Narttuja oli huomattavasti enemmän ja tuomarille mieluisiampia. Neljä sijoitettiin PN-luokassa. Lopulta Derbi valittiin vielä rotunsa kauneimmaksi :-)

© Mirella Hildén

Ennen ryhmäkehin alkua kävin esittämässä harmaanorjanhirvikoira nartun, kutsumanimeltään "Venni", virallisesta ei tietoa. Tuomarinamme jälleen Gunnel Holm muutoksen vuoksi. Vennin kanssa kisattiin käyttöluokassa, mutta tyttö pisti semmosen rähinän päälle (provosoituneena vieressä räkyttävistä keeshondeista....), että itselläni oli täysi työ koiran pitämisessä aisoissa. Kun jäätiin keskenämme kehään, alkoi käytös sujua, juostiin oikein hyvällä draivilla ja jaksettiin pönöttääkkin kohtalaisen sievästi. Käytöksen takia saatiin sileä ERI2. Harmittaa kun viimeistä sertiä metsästettiin ja jäi niin pienestä kiinni.

© MH

© MH


Vitosryhmän arvosteli ryhmissä Marja Talvitie. Derbi esiintyi suhteellisen reippaasti, vähän alkoi jo samat taskulämpimät nakit kyllästyttämään. Odotetustikaan emme kovasta vitosryhmän sakista jatkoon päässyt, mutta siihen asti saavutetut tulokset riittivätkin meille :-)


Ryhmissä © MH

Vielä viimeinen rutistus ja BIS-kasvattajakilpailuun Timonan nahkiaisryhmässä, narun päässä ihana Veronica Velvet (joka muuten sijoittui ryhmissä neloseksi) ♥ Jatkoon päästiin ja lopulta pallille 2. ! Onnea jälleen kasvattajalle ja kiitos, että sain olla taas mukana menossa :-)


© Mirella Hildén

Seuraavaksi 28.7. Pihtipudas RN ja 4.8. Iisalmi KV....Sitten näyttelytauolle!


1 kommentti: