perjantai 17. tammikuuta 2014

Kaksituhattakolmetoista

Palaillaampa hieman ajassa taaksepäin. Nettiyhteyksieni takia päivitykset hieman laahaavat, mutta tämän luominen on ollut mielessä jo pitkään. Vuosi on nimittäin vaihtunut (jos joku ei sitä vielä tiennyt) ja on kiva koota viimevuoden parhaat muistot teidänkin nähtäville. Kävijöiden ja lukijoiden määrä blogissa on tasaantunut, kiitokset vaan niin uusille kuin vanhemmillekkin vannoutujille (sellaisiakin voi olla) lukijoille. Tämä antaa motivaatiota jatkaa postailua tänäKIN vuonna :-)

Jalassani on rakkaat siniset yöhousut, kokoa XL miesten osastolta- hintaan 5€ Tokmannilta. Päälläni valtava villapaita, senkin alla toinen neule. Varpaita lämmittää karvaiset pehmosukat. Kynsilakka on hieman kulunut, hiuksetkin värjäämättä. Hörpin jo toista pannua kahvia suuresta mukista. Mittari näyttää -21 astetta. Meillä oli aikaisemmin aamulla sähköt poikki. Arkipäivää täällä korvessa.

Muutin lokakuun puolessavälissä maalle omakotitalon puolikkaaseen. Vuokralle puokkiin kämppiksen- siis Team Koikkalaisten kanssa. Villieläinten keskelle- tuolta tienvarsista ja metsistä löytyy jos jonkinlaista johtolankaa muustakin kuin meidän elämästä. Pihalla vilistää hevosia, poneja, 70 lammasta, sekä yhteenlaskettuna kahdeksan koiraa :-D Vilinää Viiltolassa ellen sanoisi. Kotimme sijaitsee Ilveskorvessa, Vihannin puolella. Asioin edelleen Oulaisissa jonne tästä on matkaa n. 20km.

Vieressämme asuu yksi naapuri, muihin taloihin onkin sitten matkaa hieman enempi. Ympärillämme on lähinnä peltoa, metsää, peltoa, metsää, peltoa ja metsää. Elämäni tähänasti paras päätös muuttaa juuri tänne asumaan ♥

Tarkoitus olisi tehdä yksistään postaus tästä meidän asuinalueestakin kunhan saan päivitykset jossain aikajärjestyksessä pois alta.

 Palaten alkuvuoteen 2013, kun oli vielä kouluakin, treenejä ja kaikkea. Tuo aika veti mut aika piippuun. Oli kirjoituksia ja abipäivää, koiranäyttelyitä ja liigapelejä siinä kaiken lomassa. Jostain piti luopua. Lukuloma alkoi onneksi helmikuussa, se helpotti paljon. Seuraavaksi jäi futsal- jälleen kerran, mutta tällä kertaa lopullisesti.

Tammikuun näyttelyt lähtivät perinteisesti käyntiin Kajaanista. Merkittävin tulos lienee  Taikan VSP ja ensimmäinen SERT. Vuosi on muutenkin ollut näyttelyiden osalta melko karhukoirapainotteista.


Helmikuussa vasta olikin vilinää. Jo 2.2. käytiin menestyksekkäästi Raahen ryhmänäyttelyissä. Seitsämästä koirasta siunautui kaksi roppia ja ryhmäsijioitus. Mukaan mahtui myös uusia tuttavuuksia.

ROP, SERT tolleri Nitric Jump For My Love, tuomari Marja Talvitie

Uusi tuttavuus Kortenivan Ceri

Voitto nappasi jälleen rotunsa parhaan ja vielä RYP4-sijan.

Saimme kotiimme hoitoon ihanan neidin, nimittäin Atin ja Wiima lapsukaisen- Iineksen. Tyttö osoittikin kyntensä valjakossa ja pääsi juoksemaan parijohdossa. Tosin- käskyt olivat vielä luonnollisestikin täysin hukassa...Toi silti ihan uutta puhtia meidän treeneihin :-) Kun vielä mukaan saatiin Kuro niin oli mahtava käydä ajamassa äitien ja lapsosten kyydissä. Myös karhukoira Taika pääsi kokeilemaan vetoa.
Tuusniemellä käytiin räjäyttämässä potti. Kuro ROP-pentu, Wiimalle viimeinen SERT ja VSP, sekä lopulta Derbi ROP ja SERT. Melkoinen reissu! Muutamaa päiväää myöhemmin oli silmätarkastuksien vuoro: Wiimalle uusinta, Derbille ja Iinekselle ensimmäinen kerta. Kaikille terveet paperit.

Minulla oli sitten siinä jossain välissä synttäripäivää,
sekä ABInointia. Nunnahan kuvastaa niin minua....;)

Maaliskuu oli hiljaista toipumista, ei mitään mainittavaa, paitsi kävimme Haapajärvellä moikkaamassa Topia- Ginin ja Fonzien jälkeläistä. Huhtikuussa pääsin taas handlaushommiin. Aloitimme yhteistyön aussie-Tomun kanssa Vaasan KV-näyttelyissä. Wiiman ja Atin pentu Rölli kävi luonamme kyläilemässä. Näin tuon komistuksen ensimmäistä kertaa luovutuksen jälkeen.


Huhtikuussa ehdittiin käydä vielä parit ryhmiksetkin. Haapavedellä oli paljon esitettäviä, muttei järin mairittelevia tuloksia. Parhaana nostaisin Arin ROP-pennun ja venakko- Iljan varasertin. Pellon näyttelyissä Arille sama tulos ja Devana kävi nappaamassa SERTin VSP:n kera. Kaiken kaikkiaan ikimuistoinen reissu.Toukokuu toimintaa täynnä. Oulaisten näyttelyissä esitettävänä vain ja ainoastaan mustavalkoisia pystykorvia. Yksi venäläis-eurooppalainen laika ja kaksi karhukoiraa. Tulokset vallan mainioita. Raahen ryhmiksessä Taikalle VASERT, sekä edessä olisi näyttelytauko.Välissä jälleen silmätarkkeja, Devanalla terveet, kuin myös G&W:n kahdella veljellä- Victorylla ja Vincentillä. Rico valittiin vuoden 2013 lemmikiksi
18.5 vuorossa oli ensimmäinen ulkomaan näyttelyni. Piteån kansallinen. Sinne suunnattiin Kirsin kanssa kolmen aussien kanssa. Tulokset eivät olisi voineet oikeastaan enempää parantua.Kesäkuussa juhlittiin mun ylppäreitä,sekä hommasin uuden tatuoinnin. Wiiman toinen pentue näki päivänvalon.Heinäkuu oli KV-näyttelyiden juhlaa. Oulussa riitti nähtävää ja koettavaa. Pääsin täysin vieraalle maalle esittäessäni samaisena viikonloppuna kahta kääpiökoiraa- papillonia rotukehässä ja venäjäntoyterrieriä ryhmäkehässä. Kuro sai kaksi varasertiä, joista toinen myönnettiin myöhemmin SERTiksi. Ari pääsi junnukoiraksi ja Timonan kasvattajaryhmä oli BIS2.


Torniossa Bruno-aussiesta leivottiin viimein valio. Kuro puolestaan Mirellan ihan itse esittämänä SERT ja VSP. Devanalle ähäkutit, varaserti ja varacacib.Ylivieskassa Derbi yllätti täysin pohjavillattomana ansaiten viimeisen SERTinsä, ensimmäisen CACIBinsa lopulta voittaen Rotunsa Parhaan. Timonan kasvis jälleen BIS2 :)Syksy vierähtikin sitten yllätyspentujen kanssa. Yhdeksän pientä kääpiötä, joista Sandi jäi poikkeuksellisen pienestä koostaan johtuen porukoilleni kasvamaan. Loput kahdeksan ovat löytäneet ihanat kodit- toivottavasti loppuelämäkseen. Marraskuussa minulle myönnettiin kennelnimi Wild Whisper's. Saa nähdä tuleeko nimelle jatkossa käyttöä....Syksyn aikana aloitin uuden harrastuksen. Jokunen kerta on tullut käytyä ampumaradalla ja heti kymmeniä kertoja sekä pysty- että luppakorvien kanssa metsällä kulkemassa ja istumassa reppujakkaralla makkaranpaistossa. Saa nähdä vaihtuuko rotukin tämän uuden harrastuksen myötä...
Trimmaustaitojani olen myös koittanut ylläpitää, lähinnä settereiden muodossa.

Kauhajoella pääsin handlauskurssilla luennoimaan "Miten ottaa koira haltuun" ja nolasin itseni Derbin kanssa. Harmi kun en ole saanut tapahtumasta aikaiseksi postausta. Pääsin myös osalliseksi kirjaan: Esitä Paremmin tai hienommin englanniksi Keys to Top Handling. Tästäkin tulossa postaus sitten joskus...Lokakuussa muuton tienoilla käytiin vielä Seinäjoen näyttelyissä harjoittelemassa ennen messaria. Ihan kohtuullisin tuloksin. Joulukuussa koitti sitten se kolmipäiväinen KOIRA2013 tapahtuma, josta olenkin edellisissä postauksissa kertonut. Titteleitä tuli 8 jaettuna kahdelle koiralle. Arille viisi ja Hasulle kolme.
Loput voi lukea näistä: Helsinki Winner 2013, Nordic Winner 2013, Winner 2013. Tämä reissu oli todellakin vuoden loppuhuipennus! ;)
Viimevuoteen olen siis varsin tyytyväinen näin koiraharrastusten saralta. Esitettäviä on riittänyt kasvavassa määrin, on uusia harrastuksia ja kehitytty niissä vanhoissa touhuissa. Uusivuosi vierähti leppoisissa merkeissä. Nyt elellään tammikuun puoltaväliä. Kajaanista pitäisi saada aikaiseksi postaus. Alkuvuosi on alkanut aika negatiivisissa merkeissä, mutta uskon sen tästä piristyvän. Uusi tatska-aika on varauksessa, 20v. partyt edessä, autokoulun kakkosvaiheeseen valmistautuessa. Tiedossa on myös parit näyttelyt ja mielessä pyörii paljon suunnitelmia keväälle. Näillä siis mennään vuoteen 2014!

♥ Johanna ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti