maanantai 24. maaliskuuta 2014

Laikojen päänäyttely ja Karhukoirien Talvipäivät

Taas on tullut oltua mustien kanssa liikenteessä, tällä kertaa päänäyttelyiden merkeissä. Mikäpä sen parempaa kuin katsella rotujen parhaimmistoa kärkikahinoissa, kun kilpailu on oikeasti kovaa. Karhukoirissa määrä ei todellakaan korvaa laatua, tasokkaita koiria jää pu ja pn sijojen ulkopuolelle.

Laikojen Päänäyttely 2.3.2014 Sievi

Venäläis-eurooppalainen laika Kivitaskun Roomeo AVO ERI AVK1 SA PU3 (liian vaaleat silmät), tuomari: Jari Fors. Samaisen koiran esitin viimekeväänä Oulaisten ryhmänäyttelyissä rotunsa kauneimmaksi Talven Hannun arvostelemana. Todella helposti käsiteltävä koiruus! Valitettavasti en omaa yhtään kuvaa tuosta reissusta, mutta mukavasti järjestetty näyttely hyvällä paikalla :-)


SPJ:n Päänäyttely 16.4.2014 Rovaniemi

Tietysti siellä karjalankarhukoiraosastolla, missäs muuallakaan. Rovaniemelle olimme saapuneet neljän poppoolla jo edellisiltana hostellimajoitukseen. Huonosti nukutun, mutta hyvin ravitun ja nesteytetyn yön jälkeen oli mielenkiintoista kokoontua Lordin aukiolle keskustaan viettämään SPJ:n päänäyttelyä pystykorvamaisten äänitehosteiden saattelemana. Päivä tuntui aurinkoiselta, mutta kolealta, jonka seurauksena olen edelleenkin flunssassa...

Reino Korpela oli tullut tuomitsemaan yli 70 ilmoitettua karhukoiraa. Kehään pääsin astumaan vasta käyttöluokan urosten kohdalla. Ensimmäisenä uutena tuttavuutena Punkkikorven Aku ja perässä yksilöarvosteluun Punkkikorveen Eevertti, joka puolestaan oli vanha tuttu Oulaisten ryhmänäyttelyistä viimekeväältä. Molemmille tuloksiksi KÄY ERI ilman SA:ta tai sijoitusta kilpailuluokissa. Akun kanssa sai olla kärppänä, kun toiset urokset ärsyttivät hieman liikaa. Vertti nöyristeli mulle kehässä, joka näkyi ryhdissä.

Punkkikorven Aku KÄY ERI
© Auli Eskola
Punkkikorven Aku KÄY ERI
© Tanja Ihalainen

Punkkikorven Eevertti KÄY ERI
 © Auli Eskola

Punkkikorven Eevertti KÄY ERI
© Krista Larinen

Urosten osuus oli näin plakkarissa ja siirryimmä junioriluokan narttuihin, jossa käsiini ojennettiin Punkkikorven Ihqu- todellinen sydämenvaltaaja hännänheiluttaja. Tuota positiivista energiaa oli suhteellisen helppo käyttää hyväksi kehässä ja neidistä kuoriutui todellinen showluonne. Ensimmäistä kertaa nauhojen sisäpuolella ja vieraan käsittelemänä antaen asetella ja pyöritellä miten tykkää. Näin ollen tulokseksi JUN ERI JUK2 SA.

Punkkikorven Ihqu JUN ERI JUK2 SA
© Krista Larinen

Jälleen pikainen koirienvaihdos ja tilalle nuortenluokan narttu Punkkikorven Ewa, jonka omistajalle täytyy antaa kiitokset siitä, kuinka hienosti narttu oli opetettu esiintymään! Tuloksena NUO ERI NUK1 SA.

Punkkikorven Ewa NUO ERI NUK1 SA
© Krista Larinen

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä mentiin kehään kaikkien edellämainittujen emän- Teilojan Wiiman kanssa.
Esiintymisestä ei kyllä tullut mitään, eikä onneksi ole kuviakaan todisteena... Tulokseksi kaikesta huolimatta VAL ERI VAK2 SA. Hävisimme kauniille Jättösarven Kertulle, joka valioitui Pellon näyttelyissä helmikuussa.

Punkkikorven kennel sijoitettiin toiseksi kunniapalkinnon? kera Teilojalaisten perään. Lisäksi Teilojan Wiiman jälkeläisluokka sai  kunniamaininnan.

Onnittelut Äijälän Jarille ja Jarmolle kasvatustyönne johdosta, Harrille eritoten erittäin onnistuneesta päivästä ja kaikille, jotka ikinä olivatkaan tuloksiinsa tyytyväisiä. Henkilökohtaiset kiitokset Aulille, Pekalle ja Petterille sponssaamisesta ja matkaseurasta. Mulla oli mukavaa! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti