maanantai 13. lokakuuta 2014

Lappalaiserkkari

5.10.2014 vietettiin lappalaisten erikoisnäyttelyä tuulisessa Oulun Nallikarissa.
Esitettäväkseni suotiin kaksi ihanaa porokoiran pentua, sekä avoimen, että valioluokan urokset.
Pennut ja urokset arvosteli Tapani Pukkila. Nartut puolestaan Markku Kipinä.

Urospennuissa (7-9kk) sain käsiini vilkkaan veijarin- Lucan (Mintline's Love Song), joka sijoittui toiseksi ilman kunniapalkintoa.Mintline's Love Song "Luka" PEK2 (7-9kk)

Nartuissa "Rima" (Korpikairan Jäätuuli), oli hänkin kohtuu yhteistyökykyinen kehäkumppani. Mitä nyt vähän hypittiinpompittiinloikittiin... ;) Tällä kertaa ei kuitenkaan tullut sijoituksia hänen kohdallaan kun tyyppi poikkesi tuomarin makuun muista neljästä.


Avoimeen luokkaan siirryttiin jo vanhan tutun- Oskun kanssa (Tinttaraisen Osui ja Upposi). Muuten hieno arvostelu kaikinpuolin, mutta koko pudotti arvosanan hyvään. Oskuhan on minulle tuttu ennestään Kokkolan KV-näyttelyistä heinäkuulta.


Seuraavaksi päädyin kehään Oskun veljen kanssa. Vantti (Tinttaraisen Ollivander) osoittautui luonteensa puolesta samanlaiseksi sydäntenvaltaajaksi kuin veljensäkin. Ja sain juosta! Alkukehä meni vähän penkin alle, kun etsittiin yhteistä rytmiä ja vähän haukuttiin, mutta kilpailuluokassa tasapaino löytyi ja tuomari nosti miekkosen valioluokan ykköseksi. Pari veteraania odoteltiin vielä ja siirryimme paras uros- luokkaan, josta tuomari pudotti muutaman koirakon. Kohta hän jo tuli ohjaamaan meidät ykköspallille. Myös rotunsa parhaan valitsi Tapani Pukkila. Vähän aikaa odoteltiin narttujen loppuarvosteluita, ja kun voittaja selvisi, pari kierrosta ympäri ja punakeltainen ruusuke käteen. Jippii!


BIS-kehän arvosteli Jari Fors. Kilpailijoitahan ei ollut kuin kolmesta rodusta, ruotsinlappari, porkkari ja suomenlappari. Juurikin tuossa järjestyksessä kolmas, toinen ja ensimmäinen. Vantti syttyi isossa kehässä uusiin sfääreihin, paineli remmi pitkällä menemään kauniilla ravillaan. Lopputulos oli siis enemmän kuin miellyttävä! Ihanaa väkeä tuo lappalaiskoiraporukka. Puhalletaan yhteen hiileen ja onnitellaan toisia. Olis monen rodun piirissä skarpattavaa näillä tiimoilla...
Tinttaraisen Ollivander "Vantti" erkkarin ROP ja BIS2
Kasv&Om. Mari Lackman

Kiitos eritoten Riikka Palmula ja Mari Lackman päivästä, luottamuksesta, seurasta jne jne! :) Sekä Adalmiina ja muut uudet tuttavuudet, joita en nimeltä muista. Mulla oli kivvaa!

1 kommentti:

  1. Rima on virallisesti Korpikairan Jäätuuli. Luca on c'llä. Kiitokset avusta :)

    VastaaPoista