maanantai 13. lokakuuta 2014

Päiväni JH-tuomarina

Tapahtui Porvoon kaikkien rotujen näyttelyissä 14.9.2014

Kokemus oli kaikenkaikkiaan varsin jännittävä. Matkani alkoi tunnin ajomatkalla Ouluun, josta hyppäsin ekaa kertaa lentokoneeseen YKSIN ja toista kertaa ylipäätään...Matkalla kohti Helsinkiä. Sieltä minut noudettiin ja kuljetettiin näyttelyalueelle. Päiväni kului lauantaina turisteillessa ja tutustuessa näyttelyjärjestäjiin, sekä porisuttaessa tuttuja.

Näyttelyn jälkeen suuntasimme koko tuomariarsenaalilla valmistautumaan illallispöytään, joka järjestettiin hienossa Haikon Kartanossa. Kun sisään astui, tuntui kuin eläisi jossain kaukana menneisyydessä. Tarjoilut olivat mitä mahtavimmat ja seura erittäin viihdyttävää. Punkkasimme Penttisen Lotan (kennel Lodent's) kanssa samassa hotellihuoneessa ja naurua riitti.

Aamulla aamiainen meni niin joutuin, että meinasi tulla kiire näyttelypaikalle. Kuitenkin kohtuuajoissa, että ehti vielä hieman jännittämäänkin. Kun klo 12 lähestyi, ihmettelin järjestäjille sihteerin puuttumista. Hän ei ollut saapunut paikalle. Niimpä saimme erään ex-junnun assistentikseni ja hän pärjäsi pestissään erinomaisesti!

49 junnua oli saapunut kilpailemaan SM-osakilpailuvoitosta. Kehän kulku meni omasta mielestäni jouhevasti ja ajankäyttö osui nappiin. Arvosteluiden rustaaminen tuotti itselle vaikeuksia ja katkaisi ajatukset suoritusta seuratessani. Olisin pärjännyt paremmin ilman lippulappusia, mutta ymmärrän, että junnuille siitä jää käteen jotain konkreettista. Omana kisavuotenani kun ei tuota järjestelmää vielä ollut, palaute piti käydä kysymässä erikseen.

Niin karsiutuivat voittajat, ne eleettömät, mutta persoonalliset. Yhteistyö ja koiran käsittely merkkaavat iselleni paljon enemmän kuin teknisesti puhdas suoritus. Rotuvalinnatkin kiinnostivat minua. Molemmissa ikäryhmissä joutui oikeasti pohtimaan valintojani. Vanhemmissa eritoten kolmen kärjessä, mutta näihin ratkaisuihin päädyin. Tiina Sikkara liitelee SM-finaalissa Helsingin Messukeskuksessa, toivotan hänelle paljon onnea ja iloista mieltä koitokseen!
Nautin arvostelusta älyttömästi, saa nähdä poikiiko tulevaisuudessakin moisia mahdollisuuksia...Toivottavasti! Kotimatka kului leppoisasti Norwegianin siivillä ja olo oli suoraan sanottuna tyhjä- kun on kaikkensa antanut :) Haluan kiittää vielä Porvoon näyttelyjärjestäjiä ja eritoten Krista Westeriä, oli ihan toista nähdä nyt kulissien taakse paljonko tuollaisen isomman näyttelyn järjestäminen vaatii. Ja miten hienosti siellä organisoidaan, jotta asiat sujuisivat. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti