lauantai 25. huhtikuuta 2015

24.-25.4. Porokoirien kasvattajapäivät & Harjavalta RN

Viimevuoden porokoiraerkkarin päätteeksi sain Riikalta (Mintline's) ja Marilta (Tinttaraisen) alustavan kutsun heidän järjestämilleen kasvattajapäiville keväällä 2015.

Päivä koittikin odotettua nopeampaa keskelle kiireistä kevättä, mutta lupauksesta pidettiin kiinni- vielä kun samalle viikonloppua sai yhdistettyä Harjavallan ryhmänäyttelyn. Otin Adalmiinan porokoirineen kyytiin Kannuksesta ja suuntasimme reitin suoraan kohti Kokemäen Anttilan tilaa. Päivä meni leppoisasti vieraita vastaanottaessa, kun saimme toimia "hosteina" Riikan ja Jussin järjestellessä tulevan päivän näyttelyitä.


Illan hämärtyessä vieraat saapuivat Marin perhettä lukuunottamatta ja pääsimme suosikkiosuuteni, eli näyttelytreenien pariin ulkotiloihin.
Koirakoita oli kymmenkunta ja vaikka samasta rodusta olikin kysymys, löytyi persoonia joka lähtöön, joten henkilökohtaiseen opastukseen saimme vierähtämään aikaa sen verta hyvästi, että pimeä ja kylmyys tulivat vastaan, joten lopetimme sille iltaa. Perusasioista kun saimme kiinni niin voisi turvallisin mielin lähteä Harjavaltaan kohti koitoksia!

Loppuilta menikin maistellessa tilamyymälästä ostettuja kuohuvia, alkoholittomia tietysti ;) Mari perheineen ja koirieen saapui paikalle kilistelemään ja teimme alustavan suunnitelman seuraavan päivän näyttelyitä varten.25.4. 2015 Harjavalta RN

Lähdimme Adan kanssa hieman muita aikaisemmin näyttelypaikalle, koska minulla olisi esitettävänä pari kappaletta siperialaisia. Pitäähän ystävää auttaa hädässä, varsinkin jos toinen voi jo kovin paksusti  <3
Poroilla ja hiskeillä oli sama tuomari- Paavo Mattila, joten pelkoa päällekkäisyyksistä ei ollut. Hiskejä oli ilmoitettuna 17 kappaletta ja Daltonin sekä Nitan kanssa selvisimme seuraavin tuloksin:

Black Happies Livin' On A Prayer "Dalton"
JUN ERI JUK2 SA PU2 VA-SERT
Kuva Elina Viirumäki
Black Happies Red Light "Nita"
NUO ERI NUK1 SA PN2 VA-SERT
~~~~~~~~

Niinpä kehiin jatkettiin suurella määrällä porokoiria. Ensimmäiseksi esitin Tinttaraisen Ollivanderin urosten voittoon ja koska Vantti oli jo valioluokassa, siirtyi serti ihanaakin ihanammalle Osku-veljelle (Tinttaraisen Osui ja Upposi) <3

Osku ja Ada edellä, myö Vantin kanssa koitetaan pysyä perässä
Ja hiukan kiihdytellään... :D

Narttujen junioriluokassa olikin vilinää. Esiarvostelussa käsissäni oli vauhtiviuhti Tiuhti (Mintline's Love Letter) EH:n tuloksella ja lupaavalla arvostelulla. Avoimessa luokassa kävin pyörähtämässä Tinttaraisen Okarinan kanssa AVO ERI2 SA. PN-luokkassa Ada kiisi oman narttunsa "Nutun" (Ihanniinku Aito Karhunkukka) kanssa, joten  käteeni vaihtui Mintline's Love Pearl. Peuhan tulos oli lopulta JUN ERI2 SA PN3 ja Nutun NUO ERI1 SA PN4. Edelle nartuissa kiilasivat Oskun tyttö Lumiturpa Suovilla ja sertikamppailun vei Arctic Soul Lapponian Saaga samalla tullen Suomen Muotovalioksi! :) Tinttaraisen Kas Akka valittiin ROP-Veteraaniksi.~

Mintline''s Love Letter "Tiuhti" JUN EH
Tinttaraisen Okarina "Rina" AVO ERI2 SA
Mintline's Love Pearl "Peuha" tyylinäyte Adan kanssa
Lopputulos JUN ERI2 SA PN3
VSP Arctic Soul Lapponian Saaga & ROP Tinttaraisen Ollivander
Kiitoksia kuvista Kristina Hakamäki
Kennel Mintline's KP2 KASV
(Love Letter, Love Cherry, Love Bear, Love Pearl)
Kennel Tinttaraisen KP1 KASV
(Kas Akka, Okarina, Osui ja Upposi, Ollivander)

Koska porokoirat olivat aikalailla viimeinen rotu kehässään, ei ryhmien alkamista tarvinnut kauaa odotella. Sopivasti ehti kahvit juomaan ja hieman retkituolille istahtamaan ennen loppunäytöstä. Veteraanit pyörähtivät käyntiin ensin, sieltä ei liiennyt porokoiralle sijoitusta. Seuraavaksi tulivat kasvattajat. Kasvattajaryhmiä oli vajaa kymmenen nelikkoa.
Neljänneksi sijoittuivat Ikiliikkujan- samojedit, kolmanneksi Ruska-Ahon manchesterinterrierit, toiseksi Wolfheart sk. kettuterrierit ja ykköseksi kuulutettiin Tinttaraisen lapinporokoirat!


BIS1 KASV kennel Tinttaraisen, tuomari Markku Kipinä
Kasv. Mari Lackman

Kehästä kiidettiin Vantin kanssa takaisin kokoomaan ja sieltä taas isoon kehään, jossa Harry Tast tuomaroi. Ilmeisesti Vantin liikket vakuuttivat sillä ryhmästä tuli voitto ja paljon kehuja päälle. Marilla hyvä päivä kun hänen suomenpystykorvansa sijottui samalla ryhmäkolmoseksi samassa kehässä.

BIS-kehän otti myöskin Markku Kipinä ja Vantin kovaksi vastustajaksi nousi 3/4- ryhmän voittaja sk. kettuterrieri Wolfheart Smirgeline. Tuomari aikansa meitä siinä pyöritteli ja ojensi suuren punaisen ruusukkeen kätösiini. On tuo Vantti vaan niin special <3

BIS1 Tinttaraisen Ollivander BIS2 Wolfheart Smirgeline
Ja voi sitä ruusukkeiden, pokaalien ja ruokasäkkien määrää. Siinä oli autoon mahduttamista. Mulla vaan piti valitettavasti lähteä näyttelyn jälkeen ajamaan poispäin ja kylmät kuplivat jäivät nauttimatta, muilla kun majoitus jatkui sunnuntaihin. Mieli pysyi kyllä korkealla, varmaan vielä seuraavan viikon :-)

Isot kiitokset Riikka & Jussi Palmulalle majoituksesta ja luottamuksesta, kuin myös Marille. Ootte aivan ihania hirveehehkutuslässytystähänloppuun sydäsydän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti