keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Unohtumaton Seinäjoki KV 2015

Ei niinkään unohtumaton tulostensa puolesta, vaan tapahtumienkulun johdosta. Karma on aina ollut läsnä jostain syystä juuri Seinäjoen näyttelyissä, eikä pettänyt tälläkään kertaa.

Ilmoitettuja siperianhuskyja huikeat 40kpl, tuomarina allrounder Leni Finne.
Laiheliini Derbi astui kehään sitten Vaasa KV:n, nyt tosin hyvin kuivassa kunnossa- syömälakostaan johtuen. Tuloksena AVO ERI2 SA, PU-luokassa ei sijoitusta. Derbin poika Black Happies Flashback voitti ansaitusti avoimen luokan jääden PU4-sijalle. Black Happies Livin' On A Prayer vei pidemmän korren PU3-sijoituksellaan Vara-sertin kera.

© Kitta HautasaariBlack Happies Flashback ja isukki Dubfire Velnio Malunas
© Kitta Hautasaari

Nartuissa riittikin hulinaa. Ensimmäisenä kehään Black Happies Nadjan kanssa. Ikää 9kk, hieman ujoutta ilmassa, mutta erittäin lupaava arvostelu. Tulos JUN EH3.

Black Happies Nadja © Kitta Hautasaari

Avoimessa luokassa löytyikin jokaiselle jotain esitettävää. Veera esitti Black Happies Erican (Halla), Patrik Black Happies Red Sabotagen (Aava), Jetta Black Happies Red Lightin (Nita), Marjo Wild Whisper's Quiranin (Kiira) ja minä viimeisenä Wild Whisper's Rajanin (Dura). Tästähän ne mokailut alkoivatkin.
Pääsimme runsaaseen avoimeen luokkaan ja Dura päätti tyhjentää suolensa tyylikkäästi punaiselle matolle- tietysti ripulin muodossa. Siinä sitten tuomareita ja yleisöä myöten voivoteltiin, etsittiin paperia ja kutsuttiin siivouspartiota. Kehä jatkui ja kaikki edellämainitut saivat erittäin hyvät Duraa lukuunottamatta joka nousi aina ERI4 sijalle saakka. Ihan tyytyväinen olen kyllä, eriputki ei katkennut- pikku välikohtauksesta huolimatta. Mutta täytyy todeta, että ei nuo omat kasvatit aivan avoimen luokan koirilta vielä näytä...Meinasin kirjoittaa JUN sitä JUN tätä....

Wild Whisper's Quiran "Kiira" AVO EH

Wild Whisper's Rajani "Dura" AVO ERI4

Pikainen koirienvaihdos ja käyttöluokkaan. Niin pikainen että Wiiman ja Ginin numerolaput olivat menneet väärinpäin ja tuomari oli ehtinyt kirjotuttaa arvostelut jo väärille lapuille. Niitä siinä selviteltiin kotvan tovi. Patrik esitti Ginin hienosti, mutta pehmeästä turkistaan ja raskaasta vaikutelmastaan johtuen tuloksena EH4. Wiimalla olikin sitten rodunomainen karvapeite ja oikeat mittasuhteet. Tulokset näiden koirien kohdalla olisin olettanut menevän toistepäin monestakin syystä, mutta noooooooh.

© Marjo Takala

Black Happies Veronica KÄY ERI3
© Kitta Hautasaari

Leni: "Koittakaa olla sähläämättä" :D
© Kitta Hautasaari
Käyttöluokasta päästiin huvittavimpaan osuuteen eli kasvattajaluokkaan. Kokoonpanona Hukka, Gini, Dalton ja Halla. Ihan kiva ryhmä, ei siinä mitään. Lähdettiin liikkeelle ja yhtäkkiä huomaan juoksevani ilman talutinta. Gini juoksee hetken rinnalla, kunnes tekee Patrikin ja Hukan ohitse ohitusliikkeen jatkaen samaa rinkiä etummaisena juosten. Kukaan ei valitettavasti saanut taltioitua kyykkyjuoksuani epätoivoisten anomusten saattelemana. Jälkeenpäin kuulin, että Leni oli nauranut tilanteelle polvistaan kiinni pidellen ja kysyi minulta voisiko enää mikään mennä enemmän pieleen kiittäen lopuksi päivän nauruista. "Saatte vielä yhden mahdollisuuden", ja ojensi KP:n. Naaman väri kävi varmaan kaikissa lämpimän punaisen ja kylmän violetin välimaastoissa, mutta jäähän sitä tuomarin mieleen näinkin omintakeisella keinolla. Onneksi Gini on niin ohjelmoitu kehäkettu että juoksi kehänauhojen sisäpuolella ilman avustusta eikä lähtenyt huitelemaan pitkin Areenaa.......

Vapaata esittämistä?

Hukka, Halla, Dalton, Gini kokoomakehässä

Jämptikehällä käytiin Peräkäälyn Millille himoamassa viimeistä sertiä kaksoisvalioitumisen toivossa, mutta PN3- sijoitus ei aivan riittänyt toivottuun tulokseen. Sen sijaan karhukoirissa Ullastiina Osama debytoi nuorten luokan kautta rotunsa parhaaksi kaikilla herkuilla. Molemmissa roduissa tuomarina toimi Tapani Pukkila.


Jospa tämä reissu oli totisesti vinkki siitä, että minun ei kannata Seinäjoen Areenalle astua tulevina vuosina. Vaikka kieltämättä en muista milloin olisin viimeksi jaksanut kelata näin pitkään jonkun näyttelyn tapahtumia näinkin huvittavassa mielessä hymyssä suin :-) Katsotaan tuleeko Jyväskylään kysyntää niin paljoa, että kannattaa lähteä. Mikäli ei tule, niin näemmä Messarissa arvon koiraväki!

1 kommentti: